Ce ministere fac angajări după ce premierul Ciolacu a anunțat reforma aparatului bugetar

Dumitru Puha 06.11.2023, 21:51
Ce ministere fac angajări după ce premierul Ciolacu a anunțat reforma aparatului bugetar
  • În plină campanie de reducere a cheltuielilor bugetare și de așa zisă reformă a aparatului bugetar, administrația centrală organizează concursuri pentru angajarea a zeci de consilieri. Săptămânal, anunțuri de acest tip sunt publicate pe platforma de internet a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). 

Astfel, ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse scoate la concurs trei posturi de consilier achiziții publice. Potrivit anunțului, dosarele se depun până pe 11 noiembrie. Ministerul este condus de Natalia-Elena Intotero.

Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila, angajează și el doi consilieri pentru departamentul Programe de Sănătate Publică. Termenul limită de depunere a dosarelor este 20 noiembrie.

Noi consilieri la Justiției

Ministerul Justiției, condus de Alina Gorghiu, angajează 4 consilieri. Doi în cadrul departamentului „Publicitate mobiliară”, unul la „Tehnologia informației” și al patrulea la „Centrul de suport pentru utilizatorii sistemului de management al resurselor”. 

Și în acest caz, dosarele se depun până pe 20 noiembrie. 

În septembrie 2023, premierul Marcel Ciolacu declara că „unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi, cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare. Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după revoluție și ar fi fost de așteptat ca acest proces să fie demarat mai devreme. Nu s-a întâmplat, așa că o fac eu acum. Nu am de gând să dau vreun pas înapoi. Este nevoie de reformă majoră și sunt pregătit să mi-o asum fiindcă este singura șansă pentru a continua dezvoltarea României”.

Urmăriți Impact.ro și pe