Mingea de foc care a speriat întreaga Chină. Ce au spus localnicii după ce au văzut-o pe cer

Iancu Andreea 26.12.2020, 08:35
Mingea de foc care a speriat întreaga Chină. Ce au spus localnicii după ce au văzut-o pe cer

Un fenomen aparent bizar a pus pe jar locuitorii din provincia Qinghai după ce un obiect luminos a putut fi observat pe cerul din nord-vestul Chinei. Mingea de foc a fost văzută de mai mulți localnici, care au și filmat momentul spectaculos.

Ce au povestit locuitorii despre mingea de foc

Cerul unei regiuni din China, Qinghai, a fost luminat în urmă cu câteva zile de un obiect necunoscut, care semăna cu o minge de foc, scrie Daily Mail. Localnicii din zonă au fost uimiți să vadă cum pe cer a apărut un punct luminos, care ulterior și-a modificat dimensiunile, devenind tot mai puternic și mai mare. Totodată, mingea de foc a fost însoțită de o serie de zgomote puternice, pe care locuitorii din regiune le-au asociat cu niște bubuituri. Din fericire, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în urma acestei apariții.

Autoritățile au fost și ele anunțate și au început să caute explicații pentru fenomenul bizar surprins de mai mulți locuitori din zonă în diferite filmări. China Earthquake Networks Center a declarat că a înregistrat incidentul și a menționat prin intermediul contului său de socializare că un bolid suspect a aterizat lângă granița dintre județul Nangqian și județul Yusu la ora 7.25. Pe de altă parte, conducerea regiunii a primit sesizarea, dar nu cunoaște deocamdată detalii.

Atunci când s-a produs evenimentul, unul dintre bărbații care a filmat scena a mărturisit că se afla în drum se școală împreună cu micuțul său.

Era ceva foarte mic, dar trei minute mai târziu a devenit foarte mare și luminos, a spus acesta.

Care este diferența dintre un asteroid, meteorit sau alte pietre spațiale

Poate că puțini pot face diferența între tipurile diferite de pietre care circulă în spațiul din apropierea Pământului și nu numai. Pentru a înțelege mai bine fenomenul petrecut în China, iată cum se diferențiază câteva dintre principalele obiecte spațiale cu care planeta noastră poate lua contact.

Asteroidul reprezintă o bucată de dimensiuni importante, care rezultă în urma unei coliziuni sau care face parte din sistemul solar din trecut. Majoritatea acestor asteroizi se regăsesc în spațiuni dintre Marte și Jupiter, în Centura principală. Pe de altă parte, o cometă este o rocă acoperită de gheață și formată din metan împreună cu alți compuși. Aceasta orbitează însă mult mai departe de sistemul solar.

Un meteor reprezintă o sclipire de lumină, conform denumirii astronomilor, care rezultă în urma unor resturi care ard. Aceste resturi sunt cunoscute drept meteorid și în majoritate sunt extrem de mici încât aproape că se evaporă în atmosferă. Atunci când aceste meteoride ajung pe Pământ, ele se numesc meteorit. Meteorii, meteorizii și meteoriții provind din asteroizi și comete. Astfel, în momentul în care Pământul se află aproape de coada unei comete se formează o ploaie de meteoriți în urma resturilor care ard în atmosferă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...