Pământul, în mare pericol de a fi lovit de un asteroid. Când s-ar putea întâmpla asta

Iancu Andreea 28.10.2020, 15:03
Pământul, în mare pericol de a fi lovit de un asteroid. Când s-ar putea întâmpla asta

Multe scenarii de la Hollywood anunțau la un moment dat că Pământul va fi lovit de un asteroid. Totuși, de fiecare dată, omenirea era salvată de un personaj curajos, care înfrunta gigantul stabilit pe traiectoria planetei noastre. Se pare că, cel puțin o parte a poveștii ar putea să se întâmple în realitate. Specialiștii au descoperit un asteroid care ar putea lovi în curând Terra.

Când s-ar lovi asteroidul de Pământ

O nouă Apocalipsă a fost anunțată de către astronomi. Aceștia studiază constant spațiul și obiectele care se regăsesc plutind în galaxia noastră și au descoperit că un asteroid ar putea lovi Pământul în următorii ani. Apophis, un bolovan cu un diametru de 300 de metri ar putea să ne creeze probleme. Astronomii au făcut o serie de calcule și se pare că asteroidul ar urma să lovească Pământul pe 12 aprilie 2068, conform mediafax.ro.

Impactul pe care l-ar avea bolovanul venit din spațiu asupra Terrei ar fi asemănător cu cel al unei bombe de 1151 de megatone. Și pentru a putea face o comparație cât mai simplă, acest lucru ar însemna o explozie generată de întregul arsenal nuclear al Pământului. Totuși, din calculele specialiștilor reiese că șansele să ne ciocnim de asteroid sunt de 1 la 150.000. Astfel, cercetătorii continuă să dezvolte tehnologii, să studieze și să încerce să prevină un astfel de dezastru, care, cel mai probabil, ar reseta viața pe Pământ așa cum o știm noi.

Specialiștii încearcă să găsească soluții care să combată ciocnirile Pământului cu diferite obiecte din spațiu foto - Pexels
Specialiștii încearcă să găsească soluții care să combată ciocnirile Pământului cu diferite obiecte din spațiu
foto – Pexels

Pământul, amenințat de trei obiecte din spațiu

Dincolo de asteroidul Apophis, pe care specialiștii îl urmăresc cu atenție, există și alte pericole venite din spațiul cosmic. Primul care ocupă lista celor mai mari amenințări asupra planetei Pământ este obiectul spațial 29.075. Acesta ar putea avea un impact cu Terra tocmai în anul 2880. De asemenea, pe cel de-al doilea loc se află asteroidul Bennu, vizitat recent de o sondă NASA. Obiectul spațial ar putea intra în coliziune cu planeta noastră în jurul anului 2100.

În ciuda pericolului iminent, Cathy Plesko, specialist în cadrul Laboratorului Los Alamos ne îndeamnă să nu ne îngrijorăm. Deși omenirea nu a găsit soluții pentru împiedicarea unor dezastre naturale precum cutremurele sau tornadele, în cazul asteroizilor și cometelor am putea preîntâmpina unele situații .

Imapctul cinetic, dispozitivele nucleare sau razele laser ar putea fi utilizate pentru a combate vizita unor astfel de obiecte provenite din spațiu, care pun în pericol viața pe Terra. Însă, sun necesare studii intense privind comportamentul și compoziția acestor asteroizi, atunci când sunt intersectate cu diferitele tehnologii ale oamenilor.

Urmăriți Impact.ro și pe