Militarii ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din casele ucrainenilor. „Campionii” sunt autorii masacrului de la Bucha

Ioana Bucur 27.05.2022, 12:44
Militarii ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din casele ucrainenilor. „Campionii” sunt autorii masacrului de la Bucha

Războiul din Ucraina ar putea fi o afacere destul de profitabilă pentru soldații Moscovei. O investigație publicată de un site de știri independent citat și de The Moscow Times a descoperit că militarii ruși au trimis acasă în jur de 58 de tone de obiecte furate din casele ucrainenilor. Campionii jafurilor ar fi cei responsabili pentru masacrul de la Bucha.

58 de tone de obiecte furate din Ucraina au trimis soldații ruși acasă

Mediazona, un site independent de știri, a publicat recent o investigație ce arată că soldații ruși au furat și trimis acasă în jur de 58 de tone de obiecte și bunuri luate din casele ucrainenilor, de la începutul războiului.

Au fost analizate pachete trimise din 46 de sucursale ale companiei de livrări SDEK din apropierea graniței cu Ucraina a Rusiei, Belarusului, precum și în Crimeea anexată. Coletele trimise de militari au fost identificate cu ușurință prin greutatea acestora, fiecare fiind mult mai mare decât pachetele trimise în mod obișnuit.

Cei de la Mediazona au studiat și imagini video surprinse într-un punct de trecere al SDEK din apropiere de granița rusă – soldați ruși au fost identificați trimițând acasă obiecte precum teniși, conserve, televizoare, anvelope și chiar corturi.

Un moment cel puțin interesant a fost cel în care un soldat rus neidentificat a trimis acasă o dronă model Orlan-10 pe care, cel mai probabil, a furat-o chiar de la armata sa.

Analiza a arătat că cele mai multe pachete au fost trimise între sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, la scurt timp după ce trupele Moscovei s-au retras de pe pozițiile sale din nordul Ucrainei și de lângă capitala Kiev.

Militarii ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din casele ucrainenilor. „Campionii” sunt autorii masacrului de la Bucha
Soldații ruși fură până și șosete și papuci din casele oamenilor, în Ucraina

Autorii masacrului de la Bucha, printre campionii la „pradă de război”

Vârful s-a atins pe data de 4 aprilie, când au fost trimise spre Rusia nu mai puțin de patru tone de obiecte furate din casele ucrainenilor.

Cea mai mare cantitate de „pradă de război” – 5,8 tone – a ajuns în orașul Urga din regiunea Kemerovo din Siberia. Potrivit sursei, numărul mare de livrări spre acest oraș a venit de la militari ai Brigăzii Motorizate 74 a armatei ruse, desfășurată în Bucha, Hostomel și Irpin, acolo unde au fost comise masacre odioase împotriva civililor ucraineni.

Într-un mesaj transmis în noaptea de joi spre vineri, Volodimir Zelenski a spus că Ucraina va fi mereu un stat independent, singura întrebare rămânând „ce preț va trebui să plătească poporul nostru pentru libertate şi Rusia, pentru războiul absurd împotriva noastră”.

„Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. Singura întrebare este ce preţ va trebui să plătească poporul nostru pentru libertate şi Rusia – pentru războiul absurd împotriva noastră. (…)

Desfăşurarea catastrofală a evenimentelor ar fi putut fi oprită dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa. Dacă puternicii lumii nu se jucau cu Rusia, ci ar fi făcut presiuni pentru a opri războiul”, a spus Zelenski.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...