Mii de elevi nu vor merge luni la şcoală. Ministrul Educaţiei: Opt instituţii de învăţământ din Capitală, închise

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 12.09.2021, 21:12
Mii de elevi nu vor merge luni la şcoală. Ministrul Educaţiei: Opt instituţii de învăţământ din Capitală, închise

Sorin Cîmpeanu a anunțat, duminică seara, că mii de elevi nu vor merge luni la școală. Ministrul Educației a dezvăluit că opt instituții de învățământ din București au fost închise și explicat de ce s-a luat această decizie.

Noul an nu începe la fel pentru toți elevii din România

Cu doar o zi înainte de începerea noului an școlar, ministrul Educației a venit cu un anunț nou ce vizează mii de elevi din toată țara.

Sorin Cîmpeanu a declarat că în jur de 7.200 de copii nu vor merge luni la școală. Autoritățile au decis ca 18 instituții de învățământ să nu își desfășoare activitatea cu prezență fizică, din pricina unor probleme de infrastructură.

Opt dintre acestea sunt în București: patru unități de învățământ din Sectorul 2, alte 3 din Sectorul 5 și una din Sectorul 6.

Acestea sunt:

  • Grădinița nr. 133,
  • Școala Gimnazială nr. 24
  • Școala Gimnazială nr. 25,
  • Colegiul Economic Hermes – Sectorul 2,
  • Școala Gimnazială nr. 124,
  • Școala Gimnazială nr. 280
  • Liceul Teoretic Ion Barbu – Sectorul 5
  • Școala Sanitară Postliceală Vita din Sectorul 6.

Problemele de infrastructură vor ține 4,723 de elevi departe de sălile de clasă, în prima zi a noul an școlar, la care se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la şcoală din cauza problemelor de infrastructură. La acaeştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

E vorba de 6 localităţi din judeţul Satu Mare, 2 localităţi din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu şi una din Sălaj. În total 7.200 de elevi şi preşcolari nu vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a spus ministrul.

Mii de elevi nu vor merge luni la şcoală
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

„Cât sunt ministru al educaţiei voi face tot ce ştiu mai bine pentru prezenţa fizică în şcoli, în limitele de competenţă”

Ministrul Educației a promis că, pe timpul mandatului său, va face tot ce îi va sta în putință pentru ca școala să se poată desfășura cât mai mult cu prezență fizică în sălile de clasă.

„Sunt convins că perioada de întrerupere a şcolii va fi scurtă, chiar dacă va exista o depăşire a ratei de infectare de 6 la mie în scurt timp se va coborî sub 6 la mie şi şcolile vor putea funcţiona în prezenţă fizică (…) Cât sunt ministru al educaţiei voi face tot ce ştiu mai bine pentru prezenţa fizică în şcoli, în limitele de competenţă”, a declarat Sotin Cîmpeanu, înaintea videoconferinţei cu premierul de duminică.

Cu câteva zile în urmă, Cîmpeanu anunța că România a atins pragul de 15% elevi vaccinați, 4.500 de minori imunizându-se în ultimele cinci zile.

„Astăzi, conform ultimelor raportări am depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi. Este vorba de un progres important, de 4.500 de elevi vaccinaţi în ultimele cinci zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16 – 19 ani şi aproape 2.000 de elevi din categoria de vârstă 12 – 15.

O concluzie interesantă extrasă din ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână este următoarea, una din trei persoane vaccinate la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev.

Este un semnal important, este un semnal bun care ne dă speranţe că după începerea şcolii odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de şcoli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...