Mii de Dacia Sandero, rechemate în service. Problema descoperită poate provoca tragedii

Stan Filon, Paul Dobrescu 28.10.2021, 15:37
Mii de Dacia Sandero, rechemate în service. Problema descoperită poate provoca tragedii

Uzinele Dacia au descoperit o problemă destul de serioasă care poate apărea la Dacia Sandero, așa că a rechemat în service nu mai puțin de 10.000 de unități. Problema este una la motor și riscul este unul mare, mai ales că poate izbucni oricând un incendiu.

Mii de Dacia Sandero au fost rechemate în service

Așadar, Sandero are din nou probleme, la mai puțin de un an de la lansare, fiind a doua rechemare în service. Dacă prima dată noua generație de Sandero și Logan au fost rechemate în service pentru înlocuirea butonului de SOS, care avertizează sistemul 112, în cazul unui accident, acum problema este una mai serioasă.

Dacia a rechemat acum în service 10.000 de mașini echipate cu motor de 1.0 litri, aspirat, ca urmare a unor posibile defecțiuni ale sistemului de injecție, scrie profit.ro. Rechemarea Dacia Sandero a fost confirmată de reprezentanții companiei, care au mai spus că pe piața din România este vorba despre 1366 de unități. Multe dintre acestea au sosit deja la service. Cele mai multe astfel de modele au fst vândute în Franța, circa 2.000, restul fiind distribuite pe celelalte piețe europene.

Mii de Dacia Sandero au fost rechemate in service
Mii de Dacia Sandero au fost rechemate in service

Probleme la o conducta de alimentare cu benzină

Dar care este, de fapt, posibila defecține? Ei bine, modelul Sandero ar putea avea o defecțiune generată de conducta de alimentare cu benzină. Este vorba despre o conductă de înaltă presiune care, dacă nu este fixată corect, se poate desprinde și poate conduce la scurgeri de carburant în compartimentul motor, cu un risc ridicat de incendiu.

Ce au de făcut inginerii de la Dacia? Procedura presupune o intervenție de maxim o oră și cuprinde mai întâi o verificare a conductei, iar dacă aceasta nu este corect fixată, se trece la înlocuirea conductei, dar și a sistemului de prindere.

Rechemarea Dacia Sandero a fost transmisă în rețeaua europeană de alerte privind produsele comercializate în UE, fiind menționată ca o defecțiune cauzată de faptul că nu sunt îndeplinite cerințele privind vehiculele cu motor, sisteme, component și unități tehnice pentru aceste vehicule.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...