Dacia Sandero, cea mai vândută maşină din Europa, în iulie. Ce loc ocupă Duster

Stan Filon, Mihai Ianoși 28.08.2021, 23:41
Dacia Sandero, cea mai vândută maşină din Europa, în iulie. Ce loc ocupă Duster

Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină în Europa, în luna iulie, anunță compania de consultanță și studii de piață JATO Dynamics! Mașina produsă în România a detronat astfel medelul Volkswagen Golf! Uzinele Dacia bat record după record! Producătorul român Dacia a produs două din 10 cele mai vândute mașini din Europa, în luna iulie! Ford Puma, produs și el în România, se află și el în topul celor mai bine vândute mașini! Performanța este și mai notabilă, deoarece în luna iulie piața auto s-a contractat cu 24%, după trei luni consecutive de creștere.

Dacia Sandero a devenit în iulie cea mai vândută maşină din Europa

Așadar, din cele zece cele mai bine vândute mașini din Europa, în luna iulie, trei sunt produse în România – Dacia Sandero, Dacia Duster şi Ford Puma. Duster a ocupat locul al optulea, cu 13.329 de unităţi, în scădere însă cu 19% faţă de iulie 2020.

Ford Puma s-a clasat pe locul 9 cu aproape 13.300 de unităţi, în creştere cu 2% faţă de luna similară din 2020. Sandero însă a bătut toate recordurile, ajungând pe locul 1 în clasament, cu aproape 20.500 de unităţi înmatriculate în luna iulie, în creştere cu 6% faţă de iulie 2020. Trebuie specificat faptul că Sandero se află la a treia generaţie a modelului lansat la finalul anului trecut. Noul Sandero vine pe aceeaşi platformă tehnică cu noul Renault Clio.

Dacia Sandero, cea mai vândută maşină din Europa, în iulie
Dacia Sandero, cea mai vândută maşină din Europa, în iulie

Sandero a detronat Volkswagen Golf

Dacia Sandero se produce în uzinele Renault Maroc, iar varianta Stepway la Mioveni, în România. În total, în luna iulie au fost comercializate 20.446 de exemplare, cu 6% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut. Trebuie specificat și faptul că piața auto a fost puternic afectată în luna iulie de lipsa de microcipuri, care a paralizat put și simplu mai multe fabrici ale unor producători puternici.

Modelul Golf, abonat de obicei la prima poziție, a scăzut cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. În iulie s-a plasat pe locul doi, urmat de Toyota Yaris. JATO Dynamics constată că există o creștere pe piața automobilelor electrice, inclusiv cele hibrid plug-in. Au fost vândute 160 de mii de unități, ceea ce reprezintă 17% din totalul pieței.

O explicație pentru locul pe care l-a ocupat Sandero în luna iulie a venit de la bloggerul Zoso. ”Designul și gama de culori reușită (albastru sobru, roșu și portocaliu pentru cine vrea ceva funky), plus interior decent, 100€ ecran touchscreen de 8’, port USB și, dacă vă uitați în configurator, ceva interesant ce poate nu ați observat până acum: opțiuni pentru oamenii care duc o viață activă. O banală ladă frigorifică, suport pentru biciclete, covorașe de cauciuc. Cineva undeva și-a dat seama că sunt oameni care fac chestii cu mașina asta, nu doar fac naveta până la muncă”, scrie acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe