Aceste maşini, rechemate în service. Mulţi români le au

Nicu Stan 29.09.2021, 16:57

Proprietarii a două tipuri de autoturism, ale unei renumite mărci, pot afla de pe net dacă sunt chemați în service cu mașinile lor pentru remedierea unor probleme. Cele două modele sunt foarte răspândite în România, iar deținătorii pot fi anunțați să meargă în service și cu ajutorul unei aplicații.

Proprietarii de BMW și Mini pot afla pe telefon dacă mașinile lor sunt rechemate în service

Proprietarii de modele BMW sau MINI pot verifica rapid mașina pe care o dețin printr-o aplicaţie online pe site-ul bmw.ro. De asemenea, aplicaţia ce trebuie descărcată pe telefonul mobil este conectată la baza internaţională de date BMW Group şi oferă un răspuns imediat dacă automobilul este supus unor acţiuni tehnice sau sau campanii de rechemare în service.

După asta, proprietarii acestor modele de mașini se pot adresa oricărui service autorizat BMW sau MINI, beneficiind gratuit de remedierea problemelor indicate în acţiunile tehnice şi campaniile de rechemare.

BMW isi anunta clientii sa vina la service printr-o aplicatie
BMW isi anunta clientii sa vina la service printr-o aplicatie

Rechemările în service sunt gratuite

Compania auto germană face de cele mai multe ori eforturi de contactare a clienţilor pentru semnalarea de campanii de rechemare în service. De asemenea, la orice vizită în service, acestora li se semnalează posibile acţiuni tehnice sau de rechemare în service şi pot beneficia de acestea de fiecare dată gratuit.

Pentru clienţii cu mașini cumpărate din România, mai noi de 2015, aceştia pot primi notificări de rechemare în service direct pe sistemul iDrive al maşinii ori, dacă au conectată aplicaţia MyBMW pentru telefoane mobile la maşină, direct pe această aplicaţie.

Poți afla date despre mașina ta imediat

Nu în ultimul rând, ținând cont că un număr mare de automobile rulate sunt importate de România, este foarte important ca proprietarii acestora să verifice permanent starea automobilelor deţinute, iar aplicaţia online este un instrument simplu de utilizat care oferă un răspuns imediat.

Astfel, un exemplu important de rechemare în service care trebuie să fie considerată de clienţi este extinderea campaniei pentru funcţionarea defectuoasă a airbagurilor la BMW Seria 3 E46 cu producţie noiembrie 1997 până în iunie 2000.

BMW Seria 3 E46, probleme la airbag

O parte a testelor de calitate efectuate de către BMW, au relevat că sistemul de airbag poate avea scurgeri de gaze pe termen lung. Astfel, BMW a anunțat exact perioada de producţie a autoturismelor care pot întâmpina probleme de funcţionare la componentele respective.

Scurgerea de gaze face ca airbag-urile să absoarbă umezeala. Astfel umezirea și uscarea repetată, în combinaţie cu șocurile de la suprafeţele dure de teren pot duce la declanşarea accidentală a airbagurilor, existând astfel riscul unor accidentări.

Urmăriți Impact.ro și pe