Mii de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă în plină caniculă. Cum justifică autorităţile situaţia

Stan Filon 13.07.2021, 14:19
Mii de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă în plină caniculă. Cum justifică autorităţile situaţia

Mii de blocuri din Bucureşti au rămas fără apă caldă, în plină caniculă. Bucureștenii sunt disperați deoarece sunt nevoiți să facă zilnic baie cu apă rece. Chiar dacă afară este caniculă, un duș cu apă rece nu este binevenit aproape niciodată.

Mii de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă în plină caniculă

Așadar, aproape tot Bucureștiul a rămas fără apă caldă, de mai bine de două săptămni. Mai exact, apa caldă lipsește cu desăvârșire din 1400 de blocuri din București, iar explicația este una simplă. Au avut loc avarii majore la rețeaua de termoficare.

Din cauza acestor avarii, apa caldă are presiune foarte mică, dar în cee mai multe cazuri lipsește cu desăvârșire. Au venit ceva explicații din partea autorităților, care au explicat că au fostavarii majore și sunt nevoite să schimbe țevi întregi, în mai multe zone din Capitală.

Mii de blocuri din Bucuresti, fara apa calda in plina canicula
Mii de blocuri din Bucuresti, fara apa calda in plina canicula

Sunt înlocuite conductele de apă caldă

Mai dureros este faptul că pe țeava de apă caldă curge apă rece iar bucureștenii sunt nevoiți să o plătească la preț de apă caldă. Termoenergetica vine, totuși, cu o veste bună. Bucureștenii nu vor plăti chiar prețul întreg pentru apa caldă, care este, de fapt, rece.

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti întocmeşte facturile de energie termică în baza înregistrării aparatelor de măsură montate la baza blocurilor. În momentul în care nu se furnizează apă caldă la parametrii contractuali (și când nu există posibilitatea sistării acesteia), contorul de energie termică nu înregistrează consum (MWh/Gcal). Astfel, clienţii companiei vor regăsi în facturi şi vor achita doar energia termică efectiv consumată pentru pregătirea apei calde”, spune un comunicat.

Vești proaste vin pentru bucureștenii din Sectorul 3, care nu vor avea apă caldă timp de două luni, potrivit unui comunicat Termoenergetica. ”Lucrări de modernizare a rețelelor publice de apă: Str. Prevederii (tronson cuprins între Bd.N.Grigorescu – str.Vlăhița și tronson Str.Trapezului – Str.Mizil), și pe Str. Marin Pazon”, este zona în care două luni nu vom avea apă caldă potrivit Termoenergetica. Apa caldă va reveni aici la finalul lunii august!

Beneficii dușuri reci

Fără să facem haz de necaz, trebuie să știți că dușurile reci sunt adevărate bombe cu sănătate. Iată mai jos câteva dintre beneficiile pe care le aduc dușurile cu apă rece:

1. Intaresc imunitatea
2. Imbunatatesc circulatia sangelui
3. Regleaza temperatura
4. Cresc metabolismul si te ajuta sa slabesti
5. Au efect antidepresiv
6. Imbunatatesc circulatia limfatica
7. Cresc fertilitatea

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...