Mihai, solistul de la 3SE, internat la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat cu COVID-19

Ana Anitoiu 20.11.2020, 10:09
Mihai, solistul de la 3SE, internat la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat cu COVID-19

Mihai Budeanu, solistul de la 3 Sud Est, a fost internat într-o secție de Anestezie și terapie intensivă (ATI), după ce a fost confirmat cu COVID-19.

De ce tratament a avut nevoie Mihai Budeanu, solistul de la 3 Sud Est

Mihai Budeanu, în vârstă de 44 de ani, se află la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Medgidia. Inițial, în urmă cu câteva zile, solistul de la 3 Sud Est a fost internat la spitalul din Mangalia, unul dintre spitalele suport COVID-19 din judeţul Constanţa.

Însă, joi, el a fost transferat, pentru că are nevoie de tratament cu plasmă, iar spitalul din Mangalia, la care a fost internat inițial, nu este autorizat încă pentru a face astfel de tratamente.

Municipiul Contanţa va intra în carantină, vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 20.00. Rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cumulate în ultimele 14 zile în acest oraș este de 9.11, iar la nivelul întregului judeţ, de 5.97.

Mihai, solistul de la 3SE, internat la Terapie Intensivă, dupa ce a fost infectat cu COVID-19
Mihai Budeanu

COVID-19 a ucis un artist român

În urmă cu aproximativ o lună, pe 29 octombrie, Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, a murit, la vârsta de 37 de ani, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Nurochirurgie din Iași. El fusese confirmat cu COVID-19, cu două săptămâni înainte.

Apropiații lui Silviu Huțanu au spus că artistul nu avea boli grave. Acesta avea o hipertensiune pe care o ținea sub control. Nimeni nu s-a așteptat ca el să fie răpus de COVID-19.

Alex Huțanu, fratele artistului, a spus că primele simptome de COVID-19 au apărut în zilele de 10-11 octombrie. Luni, 12 octombrie, Silviu Huțanu a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR. În ziua următoare, după ce testul a ieșit pozitiv, el a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași.

Mihai, solistul de la 3SE, internat la Terapie Intensivă, dupa ce a fost infectat cu COVID-19
Silviu Hutanu

Starea lui s-a înrăutățit și a început să aibă nevoie de mai mult suport de oxigen. Medicii l-au transferat la ATI, acolo unde artistul a murit.

”Singura problemă de sănătate cu care se știa era o hipertensiune de gradul III pentru care lua medicație din vara acestui an. Din ce am observat noi, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și obezitatea sunt patologii care dau un prognostic rezervat și o evoluție extrem de severă. Sistemul lui imun a răspuns foarte agresiv la acest virus”, a declarat medicul ieșean care l-a tratat pe Silviu Huțanu.

Mama lui Silviu Huțanu a publicat un mesaj emoționant, pe platforma de socializare Facebook, după ce artistul a fost răpus de COVID-19.

„Băiatul meu frumos și credincios Silviu scump, drag și prețios înaintea ochilor Domnului nostru Isus Hristos a plecat să se întâlnească cu Domnul. Ne vom întâlni în veșnicie, mama, asta este nădejdea noastră. Te iubesc, Silviu „, a scris mama artistului, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...