Care sunt cele 7 simptome ale infectării cu coronavirus. Toată lumea trebuie să știe asta

Stan Filon / 11.11.2020, 17:31
Care sunt cele 7 simptome ale infectării cu coronavirus. Toată lumea trebuie să știe asta

Pandemia de coronavirus face ravagii la nivel mondial, dar și în România. Cu toții trebuie să știm exact care sunt cele 7 simptome ale infecției cu coronavirus, pentru a ne putea trata din timp, astfel încât starea de sănătate să nu se agraveze.

Iată care sunt cele 7 simptome ale infectării cu coronavirus

Cercetători de la Clinica Universitară din Viena au reuşit să împartă simptomele coronavirusului în 7 categorii, iar rezultatele studiului lor au fost publicate în revista de specialitate Allergy. Scopul principal al studiului a fost acela de a afla ce înseamnă o bună imunitate în urma unei infectări cu SARS-CoV-2 şi în funcţie de ce parametri se măsoară aceasta.

La studiul realizat de imunologul Winfried Pickl şi alergologul Rudolf Valenta au participat 109 de reconvalescenţi, aşadar persoane care au suferit de COVID-19, dar care sunt pe cale de recuperare, şi 98 de persoane sănătoase.

Care sunt cele 7 simptome ale infectării cu coronavirus
Care sunt cele 7 simptome ale infectării cu coronavirus

În urma examinării probelor de sânge ale probanţilor, au putut fi identificate 7 categorii de simptome:

1. Simptome gripale (febră, frisoane, oboseală şi tuse)

2. Simptome de guturai (guturai, strănut, gât uscat, nas înfundat)

3. Dureri musculare şi de articulaţii

4. Inflamaţii la nivelul ochilor şi mucoasei

5. Afecţiuni pulmonare (pneumonie sau dificultăţi la respiraţie)

6. Afecţiuni gastro-intestinale

7. Pierderea simţului mirosului şi a gustului şi alte simptome

Imunologul Winfried Pickl, coordonatorul-şef al studiului amintit, a explicat pentru postul de Radio Deutsche Welle  că în ultima categorie se regăsesc ”mai ales persoanele cu un sistem imunitar tânăr”, ceea ce nu are legătură cu vârsta biologică a pacienţilor. La fel de bine, se poate ca unii pacienși să fi suferit de mai multe categorii se simptome.

Aceștia au ajuns la concluzia că pacienții care fac febră ridicată dispune de imunitate pe o durată mai lungă de timp decât persoanele care au avut ca simtom doar pierderea gustului şi a mirosului.

La analiza de sânge s-au putut indentifica şi importanţi markeri COVID-19. Cercetătorii au constatat că, după 10 săptămâni, sistemul imunitar al pacienţilor care suferiseră de COVID-19 prezintă modificări. E ca o amprentă a coronavirusului care rămâne în sângele acestor persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI