Dezastru de neimaginat anunțat de medicul care a prezis pandemia cu Coronavirus: „Carantina totală este inevitabilă”

Cristian Cojocaru 12.11.2020, 18:30
Dezastru de neimaginat anunțat de medicul care a prezis pandemia cu Coronavirus: „Carantina totală este inevitabilă”

Dezastrul de neimaginat anunțat de același medic care a prezis pandemia cu Coronavirus. Octavian Jurma este medic și cercetător în Timișoara , fiind și cel care a făcut previziuni încă de la începutul pandemiei. Spusele acestuia s-au adeverit, iar acum  susține că singura șansă ar fi o carantinare totală, timp de două săptămâni.

Medicul a anunțat un dezastru de neimaginat

Conform spuselor medicului, un lockdown de două săptămâni ne-ar putea salva de la un dezastru de neimaginat. Astfel că,  România ar putea ajunge la cel puțin 1.000 de decese pe săptămână, indiferent dacă numărul infectărilor va fi în descreștere. Numărul deceselor a început să crească la două săptămâni de la noul număr de cazuri. Conform acestei anticipări, reiese rata mortalității raportată la numărul cazurilor detectate.  Medicul dă drept exemplu ziua de marți, zi în care rata mortalității a fost de 2,6, adică la 7300 cazuri, au fost 177 de morți.

Din acest calcul se va vedea că numărul de decese va continua să crească și aceasta este cea mai mare problemă cu aceste curbe. O să depășim 1000 de decese pe săptămână. Numărul de decese va continua să crească, chiar dacă numărul de cazuri va scădea”, spune epidemiologul Octavian Jurma, conform Gândul.

Medicul mai adaugă faptul că situația actuală depășește puterea DSP-urilor. Atât internările merg mult mai greu cât și izolările nu pot fi făcute atât de rapid precum se mișcă pandemia. Acest lockdown parțial este foarte benefic, chiar dacă mulți români îl consideră ca pe unul total. Unlucru foarte obișnuit la nivelul de populație și anume, informarea greșită sau lipsa totală a acesteia. Tot medicul ne spune că acesta este cel mai propice moment pentru un lockdown total, așadar o carantină totală este inevitabilă.

Dezastru prezis de Octavian Jurma
Dezastru prezis de Octavian Jurma

Planul care ar putea da roade

Epidemiologul adugă că ideal ar fi ca această curbă să devină descendentă la începutul lunii decembrie. Acest lucru ar ajuta și scăderea numărului de decese. Măsurile însă trebuie luate imediat, pentru a putea fi evitate aproximativ 100-200 decese pe zi. Dacă numărul acestora va fi în creștere, atunci românii vor participa la înmormântări decât să petreacă împreună cu familia, de Crăciun. Un astfel de deznodământ, ar aduce un impact emoțional mult mai mare decât cel cauzat de cifrele epidemiologice. Deși acesta reprezintă un efort mult prea mare pentru populație, este unul necesar. Românii ar trebui să înțeleagă că este pentru binele lor și ar trebui să se adapteze condițiilor. Jurma mai adaugă că este mai complicat în a administra o carantină parțială comparativ cu una totală.

Urmăriți Impact.ro și pe