Mihai Gâdea, în lacrimi, la TV. Ce l-a înduioşat atât de tare pe vestitul prezentator de la Antena 3

Ana Anitoiu 05.11.2021, 12:27
Mihai Gâdea, în lacrimi, la TV. Ce l-a înduioşat atât de tare pe vestitul prezentator de la Antena 3

Mihai Gâdea a fost surprins în lacrimi la TV. Celebrul prezentator de la Antena 3 a fost înduioșat de un subiect ce a fost relatat în cadrul emisiunii lui, ”Sinteza zilei”, și n-a mai reușit să își stăpânească perfect emoția.

Care a fost motivul pentru care Mihai Gâdea nu și-a putut stăpâni lacrimile la TV

Mihai Gâdea a ascultat din platoul de filmare un reportaj filmat și apoi relatările în direct ale unui reporter despre o fetiță care suferă de frig într-un bloc din Sectorul 5 din București, unde 90 de familii cu copii mici îndură de mai bine de trei luni lipsa curentului electric și frigul. Motivul este că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu a semnat un certificat de urbanism.

”Nu putem să dăm drumul la lumină. Nu avem curent, stăm pe întuneric. Dacă semnăm actele se va face lumină. Mi-e frică de întuneric şi umblu în casă cu lanternele. Am o păturică groasă şi pijamale groase rău, rău. Uneori mai îngheț de frig. De ziua mea (13 decembrie, n.r.), în loc de cadou vreau să am lumină”, a spus Daria, o fetiță care este îngrijorată că Moș Crăciun nu îi va mai găsi casa, pentru că este cufundată în beznă.

Mihai Gâdea a ascultat vizibil afectat întreaga poveste, dar momentul ce i s-a părut cel mai greu a fost cel în care fetița a spus că uneori mai îngheață de frig în locuința ei. Prezentatorul și-a dus mâna la față. ”Mamă!”, a reacționat el, întristat de situația prin care trece copilul.

Mihai Gadea, in lacrimi, la TV. Ce l-a induiosat atat de tare pe vestitul prezentator de la Antena 3
Mihai Gadea, emotionat de fetita care indura frigul in Capitala

Motivul pentru care 90 de familii din București îndură frigul în case

Cele 90 de familii au ajuns în situația de a îndura frigul în apartamentele lor după ce s-au mutat în blocul din Sectorul 5 ce a fost construit de firma omului de afaceri Ilie Ioniță în 2012. Locatarilor li s-a spus că totul e în regulă, dar au descoperit că au fost păcăliți. Unii dintre ei nici nu au încheiate contracte de vânzare-cumpărare, deși au plătit dezvoltatorului.

Ilie Ioniță a fost cercetat în 2015 într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. El a fost acuzat că a construit și vândut zeci de apartamente fără acte legale, iar banii obținuți i-a investit pentru a construi alte blocuri.

Timp de mai mulți ani, locuințele celor 90 de familii au fost conectate la curent electric prin artificii ilegale ce nu au mai funcționat din vară. Oamenii așteaptă ca primarul general al Capitalei să semneze certificatul de urbanism, după care este necesară o autorizație astfel încât firma de electricitate să le racordeze apartamentele la rețea.

”Este foarte greu. Dau drumul la gaze de la 5-6 până la 11 noaptea. Te ia amețeala. Eu sunt singură, pot să cad jos. Nu am pe nimeni. Este foarte frig în casă. Asta e realitatea în care trăim de trei luni şi jumătate. Nu mai rezistăm Eu din tensiunea 18-19 nu mai ies”, a spus o femeie care locuiește în acest bloc.

”Soţia a fost nevoită să plece. Din cauza supărării şi stresului care durează de 100 de zile i-a crescut glicemia. Am căzut pe capul copiilor, le-am stricat echilibrul, viaţa. Un om reușește să rabde dacă ştie că în data de… Se va termina. Nu avem nicio speranță. E o chestie de atitudine. S-au prezentat actele. Înseamnă să negi evidența să spui că un lucru este ilegal când există actele”, a spus un alt locatar.

Urmăriți Impact.ro și pe