Ce se întâmplă cu Târgul de Crăciun din Bucureşti anul acesta. Nicuşor Dan a făcut anunţul

Badea Violeta 01.11.2021, 12:37
Ce se întâmplă cu Târgul de Crăciun din Bucureşti anul acesta. Nicuşor Dan a făcut anunţul

Doar o lună ne mai desparte de sezonul sărbatorilor de iarnă și toată lumea se întreabă cum va arăta acesta, ținând cont de situația în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus cum ar trebui să se desfășoare evenimentele din luna decembrie. Iată ce se întâmplă cu târgurile de Crăciun.

Nicușor Dan, despre târgurile de iarnă

În alți ani, autoritățile se pregăteau pentru organizarea târgurilor de Craciun, iar românii erau curprinși de magia sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, România a fost lovită grav de pandemie și toată lumea se întreabă dacă se vor mai desfășura evenimente în viitorul apropiat.

Întrebat dacă vor exista târguri de iarnă în această iarnă, Nicușor Dan a declarat că acest lucru se va stabli în funcție de contextul epidemiologic. Primarul Capitalei a spus că ar dori sa organizeze astfel de evenimente pentru a aduce bani la municipalitate şi nu pentru a cheltui.

„Vom avea. Depinde, bineînțeles, de condițiile de siguranță sanitară. Vom avea niște târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate și nu vom cheltui.

Pe de o parte, vrem să aducem niște operatori privați cărora să le închiriem astfel încât să organizeze ei singuri – și există niște tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General.

Pe de altă parte, pe târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piața Universității vom lua bani din închirierea acelor căsuțe în care se vând diverse.”, a explicat Nicușor Dan.

Ce se intampla cu targurile de Craciun
Ce se intampla cu targurile de Craciun

Ce se întâmplă cu luminițele de Crăciun

Primarul general al Capitalei le-a dat și o veste proastă bucureștenilor. Acesta a precizat că vor exista mai puține luminițe de Crăciun în București, deoarece autoritățile doresc să economisească bani. Sumele ar urma să fie folosite  în alte scopuri.

„Foarte puține, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce privește încălzirea.

În schimb vrem – bineînțeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureștenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, anunța edilul în luna august.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...