Mihai Gâdea, făcut praf de Ion Iliescu. Ce spune despre audiența șefului de la Antena 3

Nicu Stan 26.11.2021, 19:48
Mihai Gâdea, făcut praf de Ion Iliescu. Ce spune despre audiența șefului de la Antena 3

Mihai Gâdea a fost făcut praf de Ion Iliescu. Fostul președinte a dat un semn de viață după mult timp pe blogul său personal, unde l-a atacat pe prezentatorul de la Antena 3. Ce spune Ion Iliescu despre audiența șefului de la Antena 3.

Ion Iliescu l-a făcut praf pe Mihai Gâdea. Ce i-a transmis fostul președinte directorului Antena 3

Ion Iliescu a reapărut în viața publică, nu oricum, ci cu o intervenție pe blogul său, în care îl face praf pe Mihai Gâdea.

Fostul președinte al României se declară nedumerit de ce vrea să facă Mihai Gâdea în emisiunea sa în care a abordat subiecte legate de Revoluția din 1989 și executarea cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu.

Antena 3 a facut emisiuni despre Revolutia din 1989
Antena 3 a facut emisiuni despre Revolutia din 1989

Ion Iliescu nu a mai apărut demult în public

Ion Iliescu este de părere că acum are loc o ”răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate”.

Fostul președinte al României, care nu a mai apărut fizic în public de foarte mult timp, are și un mesaj direct pentru Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei și director al postului Antena 3.

Nedumerirea lui Ion Iliescu

”Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de A 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea Sinteza Zilei, domnul Mihai Gâdea. O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice cancel culture, cultura anihilării. O fi o încercare de reanimare a audienței. Nu am cum ști, și, să fiu onest, nici nu țin să știu prea multe despre acest tip de politică editorială”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Ce spune Ion Iliescu că încearcă să facă Mihai Gâdea

Ion Iliescu este de părere că Mihai Gâdea, prin emisiunile care le face, încearcă să anuleze adevărul despre evenimentele din timpul Revoluției și de imediat după.

”Nu aș fi reacționat public dacă, folosind această ocazie, emisiunea nu ar fi încercat să anuleze adevărul despre evenimente din timpul și imediat de după schimbarea de regim din decembrie 1989. Și, discret, lucrurile se îndreaptă către Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!.

Ce s-a întîmplat la 22 decembrie 1989, în opinia fostului președinte

La 22 decembrie 1989 s-a schimbat un sistem politic, totalitar, opresiv, care eșuase în a oferi o viață decentă, și demnă, românilor. Nu s-a dizolvat un stat. Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum. Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe”, mai scrie Ion Iliescu.

Mihai Gâdea face jocul fostei Securități?

Ion Iliescu mai scrie că ceea ce face Mihai Gâdea la televizor ar putea fi o răfuială a fostelor servicii de securitate.

”Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate. Treaba lor, are cine să judece lucrurile astea, și să țină lucrurile sub control.

Ion Iliescu i-a dat indicii lui Mihai Gâdea despre bani serviciilor secrete

Din păcate, acum se discută despre banii negri ai serviciilor secrete din epocă, bani care nu au fost sub controlul formal al statului. Era bine să se fi putut face transparente aceste lucruri. Dar unde sunt ele transparente?

Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”, transmite Ion Iliescu.

Urmăriți Impact.ro și pe