Michael Schumacher e în stare gravă! O nouă operație pentru marele campion din Formula 1

Iancu Andreea 10.06.2020, 18:00
Michael Schumacher e în stare gravă! O nouă operație pentru marele campion din Formula 1

Întreaga familie a fostului pilot trece prin clipe dificile. Michael Schumacher urmează să sufere o nouă operație. După terifiantul accident pe care l-a suferit la ski în urmă cu mai bine de șase ani, Schumacher trebuie să fie supus diferitelor tratamente și intervenții.

Fostul campion de Formula 1 din nou în operație

Schumacher urmează să treacă printr-o nouă intervenție chirurgicală, pentru tratamentul cu celule stem. Germanul, care s-a bucurat de titlul de campion mondial de șapte ori, a suferit un grav accident la ski în urmă cu șase ani și jumătate. Sportivul a trecut printr-o perioadă lungă de comă, după care a început tratamentul pentru recuperare.

În ciuda încercărilor medicilor, Michael nu este într-o stare foarte bună. Schumacher a împlinit 51 de ani la începutul lui ianuarie și a mai trecut printr-un tratament medical. Anul trecut, la Paris, chirurgul Philippe Menasche, specializat în chirurgie coronariană, s-a ocupat de sănătatea campionului. Acesta va fi responsabil și de noua operație, potrivit Agerpres.

Obiectivul intervenţiei, spune Menasche, este de a ”regenera sistemul nervos central” al lui Schumacher. În declaraţiile publicate de Contro Copertina, neurochirurgul italian Nicola Acciari a spus că Schumacher suferă de atrofie musculară şi osteoporoză din cauza imposibilităţii activităţii fizice.

Starea de sănătate a fostului pilot de curse nu este pe deplin cunoscută
Starea de sănătate a fostului pilot de curse nu este pe deplin cunoscută

Evoluția stării de sănătate a campionului

Michael Schumacher a petrecut șase luni în comă după cumplitul accident. Acesta a fost ulterior transferat de la clinica unde era internat la un centru de reabilitare din Lausanne (Elveţia). După aceea, Michael a ajuns la cabana familiei sale din Gland. Soția pilotului, Corinna, a fost cea care s-a ocupat ca întreaga cabană să fie amenajată pentru a-i oferi îngrijirile necesare.

Totuși, deși au trecut mai bine de șase ani de la accidentul din Alpii francezi, puțini cunosc starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Acesta poate fi vizitat doar de câteva persoane, iar fostul său manager, Willi Weber nu se regăsește printre ele. Bărbatul chiar i-a reproșat asta soției lui Schumacher.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...