Decizie de ultimă oră în cazul lui Michael Schumacher, la aproape 7 ani de la teribilul accident suferit la schi

Marian Cărăvan 10.06.2020, 17:39

Pe 29 decembrie 2013, septuplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher suferea un accident teribil la schi, în stațiunea franceză Meribel. I s-a pus un diagnostic grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală. De atunci, s-a încercat pe toate căile menținerea unei discreții în privința stării de sănătate a marelui pilot.

Se pregătește o nouă intervenție chirurgicală. Medicii sunt rezervați

Au trecut mai bine de șase ani de la accidentul suferit de legendarul pilot german, iar familia sa este în continuare în căutarea unor soluții pentru ca Michael Schumacher să-și revină. Cele mai recente informații, furnizate de presa internațională, dau ca sigură efectuarea unui nou tratament pe bază de celule stem. Reputatul cardiolog francez Philippe Menasche este cel care se va ocupa din nou de Michael Schumacher.

„Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”, a declarat Philippe Menasche pentru Contro Copertina, citată de Marca.

În replică, un cunoscut neurochirurg din Bologna este destul de sceptic în privința șanselor de reușită a noului tratament la care va fi supus campionul.

„În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament”, a precizat Nicola Acciari, care a urmărit și el îndeaproape starea lui Michael Schumacher.

michael schumacher, accident, stare de sanatate

Ce a postat Michael Schumacher înainte de accident

După teribilul accident de la finalul anului 2013, Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014 a fost externat și până în prezent este tratat în propria locuință din Gland, Elveția.

La penultima sa postare pe Instagram, Michael Schumacher a atașat următorul mesaj la o fotografie alături de Corinna, soția sa: „Sper că ați petrecut un Crăciun minunat alături de persoanele iubite. E bine mereu să mai și stai alături de familie”.

Născut la data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, în landul Nordrhein-Westfalen din Germania, Michael Schumacher a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani. A pilotat atunci, în august 1991, un monopost Jordan, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps, locul unde un an mai târziu avea să obțină prima sa victorie din Formula 1.

Michael Schumacher este autorul unei performanțe neegalate până acum: 7 titluri de campion mondial în palmares – 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

Urmăriți Impact.ro și pe