Metroul din Drumul Taberei își arată problemele zi de zi. Ce s-a mai întâmplat azi

Stan Filon / 04.10.2020, 18:56
Metroul din Drumul Taberei își arată problemele zi de zi. Ce s-a mai întâmplat azi

O nouă inundație la metroul din Drumul Taberei! Călătorii s-au trezit cu un adevărat lac în zona accesului din strada Valea Oltului a staţiei de metrou Valea Ialomiţei. Metrorex a eliberat un comunicat oficial în care explică situația, potrivit Agerpres.

Încă o țeavă spartă a inundat metroul din Drumul Taberei

“Metrorex informează că, din cauza unei avarii la o conductă a furnizorului de utilităţi Apa Nova, s-au produs mici acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului, a staţiei de metrou Valea Ialomiţei. În acest moment, angajaţii Apa Nova intervin pentru remedierea situaţiei”, precizează sursa citată.

Potrivit companiei, circulația trenurilor de metrou nu a fost afectată de avaria Apa Nova. În urmă cu doar câteva zile, compania era nevoită ssă elibere un alt comunicat oficial în care să explice de c au găsit călătorii apă multă în stația Eroilor 2.

Inca o teava sparta a inundat metroul din Drumul Taberei
Inca o teava sparta a inundat metroul din Drumul Taberei

Aceeași avarie, în altă stație, în urmă cu câteva zile

Așadar, și pe data de 1 octombrie, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat uşoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală, însă circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în condiţii normale și atunci.

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, a fost dată în folosinţă cu călători pe 15 septembrie 2020, după nouă ani de la începerea lucrărilor, cu o întârziere de 6 ani.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Locuitorii din Drumul Taberei au metrou din data de 15 septembrie

Lucrările la acest proiect de investiţii au început în noiembrie 2011, iar valoarea proiectului, aprobat prin HG nr. 374/2019 este de circa 3,2 miliarde de lei. Valoarea eligibilă a proiectului este de circa 2,3 miliarde de lei, din care contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune (în cuantum de 85% din valoarea eligibilă a proiectului) este de aproximativ 2 miliarde de lei, conform Metrorex.

Traseul Magistralei 5 de metrou – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate şi un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei) şi centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km (10 staţii de metrou).

Magistrala M5 continuă cu încă şase staţii, care se vor întinde pe 5,4 kilometri, pe secţiunea Eroilor-Universitate-Piaţa Iancului, proiect aflat în procedură de licitaţie a serviciilor de proiectare.