Metrorex, anunț de ultimă oră! Precizări importante despre metroul din Drumul Taberei

Mirabela Vasile 14.09.2020, 09:51
Metrorex, anunț de ultimă oră! Precizări importante despre metroul din Drumul Taberei

Metrorex a venit cu noi informații în ceea ce privește deschiderea noii magristrale de metrou M5 Drumul Taberei, după recepția la terminarea lucrărilor. Potrivit unui comunicat al instituției, se pare că acum se desfășoară proceduri referitoare la punerea în funcțiune. De altfel, se vor configura sisteme din faza de testare în cea de exploatare pentru instalațiile de siguranța circulației și informare călători, dar și de taxare și televiziuni cu circuit închis și comunicații.

Cum stau pregătirile pentru deschiderea noii magistrale

Totodată, în aceeași perioadă se face predearea-primirea spațiilor de la constructor la echipele Metrorex. Acestea vor asigura cu cei 900 de angajați exploatarea circulația si mentenanța în trei schimburi pentru toate specialitațile, inclusiv serviciul comercial și cel de conducere a trenurilor.

În același timp există și o altă activitate care este importantă și constă în predarea obiectivelor de pază pe stații și interstatii, de la firmele de pază ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex. Cu o zi înainte de marea inaugurarere, se predau toate spațiile publice de la firmele de curățenie ale consructorului.

Ultimul lucru pus la punct pentru deschidere constă în înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou pentru circulația cu călători.

”Configurarea sistemului de taxare permite accesul cu numerar și card bancar la turnicheți. POS-urile sunt achiziţionate de către banca care asigură suportul tehnic şi sunt în proces de configurare astfel încât să fie disponibilă şi vânzarea pe lângă numerar şi cu card bancar la casierie. La automatele de vândut cartele se poate achita cu numerar.

Achitarea cu card bancar urmează să se implementeze cât mai curând posibil împreună cu banca suport. Este necesar a se realiza o soluție de comunicație stabilă care presupune atât configurarea cât și instalarea unor echipamente şi chei de criptare.”, se arată în comunicatul Metrorex.

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ultima activitate făcută de instituție înainte de deschidere

Tot Metrorex a anunțat că se îngrijesc și de asigurarea semnalului GSM, dar și de facilitățile confortului pe care îl oferă tuturor utilizatorilor acest serviciu. De altfel, în această perioadă, toți operatorii de telefonie mobilă au finalizat instalarea rețelelor de comunicații în subteran şi execută ultimele reglaje ale echipamentelor pentru acoperirea optimă privind semnalul de comunicație voce și date pentru călătorii metroului.

Conform datelor publicate de Antena 3, există un document unde se arată că deschiderea metroului din Sectorul 6 ar ar avea încă probleme, deși finalizarea lucrărilor trebuiau să aibă loc în urmă cu cinci ani. De asemenea, există riscul ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) să refuze să semneze recepţia magistralei Drumul Taberei din cauza problemelor identificate acolo.

Urmăriți Impact.ro și pe