Metoda simplă care te ajută să economiseşti 25% la factura de gaz. Ce trebuie să faci cu oalele când găteşti

Ana Anitoiu 14.12.2021, 09:38
Metoda simplă care te ajută să economiseşti 25% la factura de gaz. Ce trebuie să faci cu oalele când găteşti

O metodă simplă te ajută să economiseşti 25% la factura de gaz. Nu trebuie decât să știi ce să faci cu oalele și tigăile atunci gând gătești, astfel încât să plătești mai puțin la întreținere. Trucul este extrem de ușor de aplicat și face și ca mâncarea să fie gata mai repede.

Motivul pentru care se scumpesc gazele

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat în urmă cu o săptămână care este motivul scumpirii gazelor naturale. Oficialul a spus că este vorba despre o speculație pe piața gazelor naturale făcută de Rusia prin Gazprom.

„S-au redus livrările prin Ucraina, se presează practic operaționalizarea conductei Nord Stream 2. Noi estimăm că după perioada de iarnă, odată cu pornirea conductei Nord Stream 2, prețurile vor scădea (…) Aşa se vede și pe piața futures a contractelor de vânzare de gaz pe bursele europene prețurile sunt la jumătate pentru primăvară, vară și chiar iarna anului viitor.

Sunt așa-ziși specialiști care spun că avem în depozite gaze naturale insuficiente. Oare are cineva interes să țină sus prețul gazului? Pentru că într-o piață sensibilă, când spui că nu vor exista gaze, nu faci decât să pui o presiune pe preț. De fiecare dată trebuie să vin să spun: Nu vom avea o probleme cu gazele naturale în această iarnă!”, a declarat Virgil Popescu.

Metoda simpla care te ajuta sa economisesti 25% la factura de gaz
Metoda simpla care te ajuta sa economisesti 25% la factura de gaz

Cum poți economisi 25% la factura de gaz

În contextul scumpirilor din acest an, este bine să știi cum poți să economisești 25% la factura de gaz. Două trucuri simple pe care le poți aplica în bucătărie îți pot salva o parte din venituri atunci când vine nota de plată pentru întreținere.

În primul rând, este recomandat să folosești doar oale și tigăi cu fundul gros. Motivul este că acestea distribuie mai bine căldura în tot recipientul. În acest fel, mâncarea se va găti mai repede și uniform. Un timp de gătire mai scurt reprezintă și un consum mai mic de gaze.

De asemenea, o metodă prin care poți economisi 25% la factura de gaz este să acoperi oalele cu capace. În acest fel, căldura se va distribui și mai bine în tot recipientul, iar timpul de gătire se va micșora considerabil.

Alte trucuri la fel de eficiente și ingenioase te pot ajuta să economisești bani pe care altfel ar trebui să-i dai pe factura la gaz. Metodele sunt extrem de simple și te ajută să te bucuri de confort în casa ta fără să fie nevoie să scoți mai mulți bani din cont pentru întreținere. Vezi AICI ce poți să faci ca să reduci costurile la întreținere!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...