De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului. Îţi va părea rău că nu ai făcut asta până acum

Ana Anitoiu 23.10.2021, 08:42
De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului. Îţi va părea rău că nu ai făcut asta până acum

Este recomandat ca în spatele caloriferului să pui folie de aluminiu. Odată ce vei încerca acest truc nici nu-ți va mai trece prin cap să renunți la el, datorită efectului impresionant pe care îl are.

De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

În sezonul rece, facturile la utilități pot crește extrem de mult. Însă, există câteva trucuri pentru a face economii, fără să suporți frigul din casă. Unul dintre acestea este lipirea unei folii de aluminiu pe peretele din spatele caloriferului.

În acest fel, temperatura din încăpere crește cu cel puțin trei grade Celsius, iar căldura generată de calorifer nu se va mai pierde în exterior, cum se poate întâmpla în cazul în care peretele nu este bine izolat. Atenție! folia de aluminiu trebuie să fie mai mare decât radiatorul.

Un alt detaliu extrem de important în prifința caloriferelor în sezonul rece este să nu fie obturate cu obiecte de mobilier. Motivul este că acestea blochează răspândirea căldurii în camere.

De ce sa pui folie de aluminiu in spatele caloriferului. Iti va parea rau ca nu ai facut asta pana acum
Covorul este recomandat in timpul sezonului rece

Ce trebuie să faci la geamuri înainte de sezonul rece

Un alt truc important pentru a menține căldura în casă și pentru a plăti mai puțin la utilități este ca înainte de sezonul rece să te asiguri că garniturile de cauciuc ale geamurilor termopan sunt în stare bună și izolează bine.

Dacă sunt învechite, trebuie să fie schimbate. Cheltuiala va fi amortizată în scurt timp, deoarece pierderile de căldură vor fi minime. În plus, feroneria trebuie să fie setată corect.

În cazul geamurilor de lemn, este și mai important să te asiguri că nu sunt pierderi de căldură pe acolo. Sticla trebuie să fie lipită de rama de lemn cu silicon și trebuie să fie lipite fâșii speciale de cauciuc pe marginea ramei, pentru a o izola.

Trucuri în casă pentru sezonul rece

Un alt detaliu important în sezonul rece este existența unor covoare pufoase în fiecare încăpere, chiar dacă estetic preferi pardoseala goală. Covorul va crește temperatura din casă.

Un alt truc este așezarea pe pervaz sau pragurile camerelor în care se intră mai puțin perne din burete. Acestea pot fi făcute acasă sau se pot cumpăra. Pernele împiedică aerul rece să circule prin spațiul dintre ușă și podea.

După ce ai gătit ceva la cuptor pe timp de iarnă, este păcat să nu lași cuptorul deschis o vreme. În felul acesta intră căldura în bucătărie. Trucul se poate aplica și cu aburul de la duș. Ușa deschisă la baie va face ca aburul să crească temperatura și în restul casei.

Pe timpul zilei, dacă este însorit, perdelele ar trebui să nu acopere geamurile. În felul acesta, razele soarelui vor crește temperatura din încăperi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...