Metoda inedită prin care un român și-a redus factura la curent. Nu a mai ținut cont că locuiește la bloc

Badea Violeta 19.10.2022, 16:31
Metoda inedită prin care un român și-a redus factura la curent. Nu a mai ținut cont că locuiește la bloc

Prețurile la energie au atins deja niveluri record și urmează să crească și mai mult în lunile următoare. Sătul să achite o mulțime bani pentru curent, un român a găsit o metodă inedită ca să-și reducă factura. Iată soluția la care a apelat!

Soluţia la care a apelat un român pentru a-şi reduce factura la curent

Tarifele la gaze și energie au crescut foarte mult în ultimele luni, dar asta deja nu mai reprezintă o noutate. Românii abia mai fac faţă facturilor uriașe pe care le primesc și scumpirilor pe bandă rulantă, așa că sunt nevoiți să apeleze la tot felul de soluții pentru a se descurca.

De exemplu, pentru a reduce din costuri, un cetățean din Cluj-Napoca a decis să-și monteze panouri solare la geamul apartamentului în care locuiește. Bărbatul a pus nu mai puțin de 16 panouri solare.

Acesta le-a amplasat chiar pe peretele blocului. Astfel, clujeanul a reușit să-și reducă factura uriașă la energie. Acum, mulți se întreabă dacă este legală metoda bărbatului.

Ei bine, românul nu a încălcat nicio regulă atunci când le-a montat, cel puțin asta susține purtătorul de cuvât al Primăriei Cluj-Napoca, citat de Antena 3 CNN.

„Legislația în domeniu nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de contruire pentru această situație, dar vom monitoriza acest fenomen și în caz că vor apărea modificări legislative bineînțeles că vom aplica legea”, a precizat Iulia Persa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, potrivit sursei de mai sus.

Citește și Românii și economia la energie electrică: cât consumăm în fiecare lună, de fapt!

Metoda gasita de un clujean pentru a-și reduce factuura la curent
Metoda gasita de un clujean pentru a-și reduce factuura la curent

Cum mai poți să-ți reduci factura la curent

Cum îți mai poți reduce factura la energie? Ei bine, poate cea mai eficientă metodă este aceea de a scoate toate dispozitivele din priză când pleci de acasă pentru mai mult timp.

Totodată, află că și becurile îți pot crește factura la curent, mai ales dacă sunt vechi. Pentru a economisi bani ar trebui să achiziționezi niște becuri eficiente din punct de vedere energetic.

Poți opta pentru becurile LED, deoarece acestea utilizează între 25-80% mai putina energie și au o durată de viață de până la 25 de ori mai mare ca cea a becurilor clasice.

Citește și Soluția ministrului Energiei pentru românii cu facturi uriașe la curent. Cum vor plăti sumele restante. „Sper ca toți să facă același lucru”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...