Metoda inedită prin care indigenii amazonieni se vindecă de Covid-19. Nici nu se pune problema vaccinului

Iancu Andreea 07.01.2021, 18:38
Metoda inedită prin care indigenii amazonieni se vindecă de Covid-19. Nici nu se pune problema vaccinului

Coronavirusul a afectat întreaga lume, ajungând inclusiv la indigenii amazonieni. Aceștia au găsit însă o metodă inedită prin care se vindecă de Covid-19. Triburile din mijlocul pădurii nu iau în calcul medicamentele obișnuite și preferă să se trateze după propriile lor rețete.

Triburile din pădurea amazoniană, afectate de Covid-19

Deși se află într-o zonă destul de izolată a lumii, departe de aglomerațiile urban, și indigenii amazoniei s-au confruntat cu virusul care a schimbat lumea în urma contactului cu minerii și tăietorii de lemne. Membrii triburilor din Brazilia au fost afectate s-au îmbolnăvit încă de la izbucnirea epidemiei în regiune, anul trecut. Virusul a făcut și victime, printre care și Paulinho Paiakan, unul dintre membrii care militau pentru drepturile indigenilor din Brazilia. Acesta a fost răpus de boală în luna iunie.

Agenţiile relevante nu au acţionat cu promptitudine pentru a ne proteja, fapt care ne face să ne întrebăm dacă acestea au fost înfiinţate într-adevăr pentru a ajuta populaţiile indigene, a declarat O-é Kaiapó Paiakan, fiica liderului indigenilor Kayapó, potrivit Agerpres.

În ciuda faptului că Ministerul Sănătății din regiune a trimis specialiști care să se ocupe de prevenirea și protejarea comunității de indigeni împotriva Covid-19, membrii triburilor aleg tratamentele lor tradiționale, în detrimentul celor alopate. Inclusiv pentru Covid-19, indigenii Kayapó au descoperit o fiertură din scoarța unei liane.

Indigenii amazonieni au descoperit un remediu natural pentru Covid
Indigenii amazonieni au descoperit un remediu natural pentru Covid

„Îmi fac griji însă în legătură cu cei care vin din exterior”

Statele braziliene Pará şi Mato Grosso găzduiesc aproximativ 12.000 de indigeni Kayapó, potrivit datelor furnizate de Instituto Socioambiental. Totuși, mai puțin de 20 de decese au fost înregistrate în comunitate din cauza Covid-19 de la debutul pandemiei, conform SESAI, serviciul guvernamental de sănătate pentru populaţiile indigene.

Chiar dacă indigenii sunt izolați de localitățile moderne aglomerate, aceștia nu sunt feriți de virus. De asemenea, tratamentul pe bază de plante pe care l-au descoperit localnicii din Amazon nu îi păzește de pericolele din exteriorul comunității. În acest sens, șefii Kayapó au interzis divulgarea speciei de plantă folosită pentru ceaiul tămăduitor descoperit în pădurea lor. Astfel, indigenii amazonieni evită intrușii.

Nu au existat cazuri grave aici în sat. Toţi au fost trataţi cu leacurile pe care ni le oferă pădurea. Îmi fac griji însă în legătură cu cei care vin din exterior, a spus şeful așezării Pykatoti, Abiri Kayapó, conform sursei citate.

Scoarța unei liane din pădurile amazoniene ar avea efecte miraculoase în lupta cu noul coronavirus
Scoarța unei liane din pădurile amazoniene ar avea efecte miraculoase în lupta cu noul coronavirus

Metoda prin care indigenii amazoniei se vindecă de Covid-19

Comunitățile de indigeni din Brazilia au descoperit o metodă de a se trata de coronavirus. Aceștia au descoperit o plantă agățătoare din pădure, a cărei coajă preparată după o rețetă numai de localnici știută îi ajută să lupte cu Covid-19, dar poate și preveni îmbolnăvirea. Ceaiul obținut este consumat de trei ori pe zi, timp de cinci zile și pare să aibă efecte miraculoase. 

Leacul este foarte puternic. Atunci când îl iei te simţi slăbit, iar uneori ţi se înroşesc ochii şi te doare capul. Însă până a doua zi îşi face efectul. Te trezeşti sănătos, susține Po Yre, unul dintre membrii care au recurs la acest remediu după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19 în luna iulie.

Dr. Douglas Rodrigues, specialist în sănătatea populaţiilor indigene de la Universitatea Federală din Sao Paulo, a explicat motivul pentru care acest tratament ar putea funcționa în cazul coronavirusului. Totuși, nu există deocamdată o dovadă științifică prin care efectele ceaiului asupra Covid-19 să fie demonstrate.

Fie pentru că acest ceai conţine nişte ingrediente active (cu acţiune antivirală) fie pentru că întăreşte şi hidratează organismul (ajutându-l să lupte mai uşor cu boala), explică Rodrigues.

Urmăriți Impact.ro și pe