Cum sa vinzi pe Amazon – ce condiții trebuie să respecți și cum să ai succes

Daria Petrescu 04.11.2020, 19:22
Cum sa vinzi pe Amazon – ce condiții trebuie să respecți și cum să ai succes

Amazon este cel mai mare magazin online din lume, care îți oferă această oportunitate, de a începe o afacere, printr-un serviciu creat special pentru asta. Este vorba despre Fulfilment by Amazon (FBA). Pentru a face asta, trebuie să ții cont de anumite condiții pe care să le respecți, pentru ca totul să iasă perfect. Pașii sunt simpli. Există și o taxă, care din fericire, nu este foarte mare. Astfel că, iată ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a avea succes.

Pornește o afacere în domeniul comerțului electronic, cu Amazon

Amazon îți asigură accesul la milioane de potențiali clienți. Acesta este unul dintre avantajele pe care ți le oferă și de care poți profita. De asemenea, această platformă îți pune la dispoziție toată infrastructura de comercializare a unui produs. Tot ce trebuie să faci, este să te concentrezi asupra produsului pe care vrei să îl promovezi.

Ar fi indicat, ca înainte să faci pasul acesta, să urmezi niște cursuri. Te-ar ajuta pentru ca afacerea ta să fie una de succes. Este nevoie să te informezi atent înainte.

Alege produsul potrivit

Fiind bine pus la punct cu anumite detalii îți va fi foarte ușor la identificarea unui instrumente inteligente care să-ți crească profitul. Multă lume se bucură de succes pe Amazon, așa că ai putea să fii unul dintre aceștia.

În primul rând trebuie să decizi care este produsul pe care vrei să îl comercializezi. De altfel, acesta să fie cel mai important pas, atunci când pornești afacerea. Specialiștii recomandă ca acesta să nu fie mai scump de 70 de dolari, potrivit transferwise.com. Ce trebuie să știi:

Amazon este cel mai mare magazin online din lume
Amazon este cel mai mare magazin online din lume

-produsul trebuie săfie ușor

-să nu ocupe mult spațiu

-să nu fie un produs cosmetic. Pentru asta ai nevoie de aprobări speciale

-de asemenea, produsul nu trebuie să fie electronic. Este posibil să fie nevoie de retur sau garanții.

Evitând lucrurile menționate mai sus,lucrurile devin mai simple și pot avansa în direcția dorită. În cazul în care nu ai o idee, cei care și-au încercat norocul susțin că cele mai profitabile nișe ar putea fi obiectele de casă și bucătărie, sport și outdoors.

După ce te-ai hotărât în privința produsului, poți lua legătura cu producătorul sau furnizorul. Indiferent de alegere stocul tău de produse trebuie să ajungă în depozitele Amazon.

După ce ai urmat toți pașii, poți intra pe Amazon și parcurge următorii pași:

-Se face un cont prin intermediul căruia să îți listezi produsul.

-Urmezi pașii indicați pentru a-ți activa contul pe Amazon. Pentru listare, Amazon pune la dispoziție instrumente web sau fișiere text.

– poți să selectezi “Fulfillment by Amazon”, pentru că astfel compania se va ocupa livreze produsul clientului. Aceștia trebuie să se ocupe de serviciile cu clienții în limba locală a cumpăratorului, accesibile 24/24.

-După aceste lucruri, tu trimiți  produsele din stoc în depozitul Amazon. Există și o altă variantă. Aceea de a opta chiar ca furnizorul tău să facă acest lucru.

-angajații Amazon îți depozitează marfa, imediat ce a fost recepționată. Apoi, produsele tale apar disponibile pe site. Atunci când cineva dorește achiziționarea produsului, Amazon îl livrează. Vei fi anunțat prin email tot ce trebuie să știi.

Urmăriți Impact.ro și pe