Metoda inedită a unui clujean pentru a-și dezgheța mașina rapid. Toți șoferii trebuie să știe asta

Cătălina Burghelea 13.01.2022, 06:29
Metoda inedită a unui clujean pentru a-și dezgheța mașina rapid. Toți șoferii trebuie să știe asta

Vremea geroasă din această perioadă creează adevărate probleme șoferilor. Asta pentru că, în fiecare dimineață, trebuie să apeleze la un proces lung de dezghețare a autoturismelor. Dacă unii apelează la apă fierbinte pe care o toarnă peste portiere și parbriz, unii conducători auto dau dovadă de foarte multă creativitate.

Metodă trăsnită de a dezgheța mașina

Anotimpul rece vine la pachet cu momente mai puțin agreate de către șoferi. Deszăpezirea mașinii poate da mari bătăi de cap unor persoane. Din fericire, un român a găsit o metodă rapidă prin care a „înmuiat” încuietorile autoturismului său. Iată despre ce este vorba. Toți șoferii trebuie să știe acest truc!

Temperaturile cu minus din ultimele zile dau bătăi de cap șoferilor. Gerul de afară îi fac pe aceștia să recurgă la metode tot mai trăsnite pentru a-și deschide autovehiculele. Este și cazul unui clujean care a fost surprins de un vecin în timp ce încearcă să-și dezghețe mașina folosind o metodă inedită.

Un clujean și-a deschis autovehiculul cu un spray și o brichetă

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost filmat de un martor în parcare, când încerca să deschidă mașina care nu a trecut cu brio testul celor -13 grade Celsius din termometre de peste noapte cu un spray și o brichetă. Inițial, șoferul inventiv a încercat să deschidă autoturismul cu cheia mașinii, dar nu a reușit.

Apoi, clujeanul a decis să-și încerce norocul cu forța proprie, pentru a „dezmorți” încuietorile, însă nici acest demers nu a avut succes. În cele din urmă, bărbatul a luat un spray deodorant și, folosind o brichetă, a „înmuiat” încuietorile, reușind să deschidă mașina, potrivit Observator.

Metoda trăsnită a unui clujean pentru a-și dezgheța mașina. A folosit un spray și o brichetă

Trucuri utile pentru dezghețarea geamurilor mașinii

Există anumite trucuri care chiar funcționează, atunci când îngheață mașina din cauza temperaturilor foarte scăzute de afară. Pentru a rezolva problema rapid și fără prea mulți nervi, fă aceste proceduri din timp, dacă nu vrei să întârzii la locul de muncă.

Acoperă parbrizul și luneta pe timpul nopții

Folosește o bucată de carton, un prosop sau un cearșaf împăturit, pentru a proteja parbrizul și luneta de îngheț. Te poți ajuta de ștergătoare și de o altă greutate asupra mașinii. Geamurile de la mașină nu se vor mai aburi dacă procedezi așa.

De asemenea, poți pune pungi de plastic peste oglinzile laterale, pe care le prinzi cu elastic de cauciuc. Dacă vrei o metodă avansată, folosește învelitoare magnetice profesionale, create anume pentru a preveni formarea gheții pe parbriz.

Folosește soluții făcute în casă

Umple un bidon cu alcool izopropilic și câteva picături de detergent de vase și pulverizează soluția de casă pe parbrizul înghețat. Vei vedea că, în 1 – 2 minute, gheața se va înmuia și o vei putea îndeparta ușor cu racleta. Soluția este foarte simplu de preparat. Ce mai poți să faci este să amesteci trei părți oțet distilat și o parte apă și să torni lichidul peste parbriz. Are efect de curățare și prevenire a formării gheții.

Pornește autoturismul din casă

Metoda este una dintre cele mai comode opțiuni. Poți porni mașina din telecomandă, cu doar câteva minute înainte să ieși din casă. Ideea este destul de eficientă, în cazul în care te grăbești foarte tare și nu ai timp de variantele prezentate mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...