Geamurile de la mașină nu se vor mai aburi dacă faci asta. Trucul genial, trebuie să le freci cu un obiect din copilărie

Ioana Bucur 10.12.2021, 15:26
Geamurile de la mașină nu se vor mai aburi dacă faci asta. Trucul genial, trebuie să le freci cu un obiect din copilărie

Vorbim deja despre un ritual nelipsit în diminețile geroase de iarnă: ieșitul din casă cu aproape jumătate de oră mai devreme pentru a curăța zăpada depusă peste noapte și a dezgheța măcar parbrizul și luneta. Există câteva sfaturi ce ne pot face viața mai ușoară în aceste situații. Pentru acest truc genial, care îți va rezolva problema geamurilor aburite, vei avea nevoie de un obiect din copilărie.

Trucuri de încercat în lunile de iarnă

În timpul lunilor de iarnă, șoferii s-ar putea considera cu adevărat norocoși, având luxul de a se deplasa prin oraș fără grija frigului. Cu toate astea, înainte să se poată bucura de căldura din interiorul autoturismului, au de înfruntat câteva sarcini deloc ușoare.

Geamurile înghețate sunt, probabil, cel mai mare dușman al șoferilor. Durează mult până le pregătim pentru drum și ajungem să plecăm de acasă deja obosiți, de la prima oră a dimineții. Totuși, există o soluție suprinzător de simplă.

Pentru a rezolva problema înghețării parbrizului și geamurilor mașinii, se prepară o soluție cu trei părți oțet și o parte apă și se pulverizează pe suprafața lor.

La fel de neplăcut este momentul în care descoperi că încuietoarea autoturismului este înghețată. Varianta salvatoare, în acest caz, este folosirea unui gel antibacterian pentru mâini. Alcoolul din compoziția acestuiava topi rapid gheața.

Geamurile de la mașină nu se vor mai aburi dacă faci asta. Trucul genial, trebuie să le freci cu un obiect din copilărie

Adio, geamuri aburite!

Pornești la drum și îți dai seama că ai toate geamurile mașinii aburite. Un truc simplu care te va scăpa imediat de griji este un obiect pe care toți l-am folosit în copilărie: buretele de șters tabla. Șterge cu el zonele acoperite de aburi, iar rezultatul va fi spectaculos.

Dacă vrei să nu mai ai bătăi de cap cu umezeala din interiorul mașinii, umple un săculeț sau chiar o șosetă veche cu nisip special pentru litiera pisicilor (nefolosit!) și pune-l sub unul dintre scaunele din față. Un alt sfat important este să nu se lase în autoturism, peste noapte, sticle deschise cu apă sau alte lichide.

Oglinzile retrovizoare înghețate vor deveni istorie dacă seara, înainte de a intra în casă, le acoperi cu pungi din plastic pe care să le fixezi bine cu o bandă legată strâns.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...