Metoda aleasă de Carmen Iohannis să le predea elevilor, după ce a refuzat să intre în grevă. Cum ține orele prima-doamnă

Corina Oprea 22.05.2023, 14:29
Metoda aleasă de Carmen Iohannis să le predea elevilor, după ce a refuzat să intre în grevă. Cum ține orele prima-doamnă

Azi este abia prima zi de grevă, iar profesorii amenință că sfârșitul nu este chiar aproape. Totuși, există și profesori care nu au semnat ca să iasă în stradă, ci au mers la cursuri. Printre ei se numără și Carmen Iohannis, soția președintelui României, care a optat pentru o metodă interesantă.

Cum face Carmen Iohannis cursurile

Greva din unitățile de învățământ este principalul subiect al momentului, despre care vorbesc toți părinții și elevii. Au existat, însă, profesori care nu s-au implicat în acest demers și au continuat să intre la cursuri, printre care ai Carmen Iohannis. Metoda pe care a ales-o pentru această perioadă a uimit pe toată lumea, fiind foarte interesantă.

La Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, la care predă soția președintelui, din cele 69 de cadre didactice, doar 51 au ieșit în stradă. Nici Carmen Iohanis, prima doamnă a României, nu s-a alăturat demersului, ci a ales să stea printre elevi. Astfel, ea și încă 17 colegi au ales să predea online. Are cursuri marți și joi, ceea ce înseamnă că va comunica cu elevii din fața ecranelor.

Greva poate îngheța anul școlar

Azi, 22 mai, este prima zi de grevă. Nu a mai avut loc un asemenea eveniment de 18 ani, după două încercări eșuate. Sindicaliștii sunt mândri de reușita lor și speră că își vor atinge scopul, respectiv salariul mărit cu peste 60%. Nu au de gând să renunțe până când nu vor ajunge acolo unde și-au propus și nu vor vedea în conturi banii pe care cred că îi merită

Sindicaliștii sunt de părere că salariul unui profesor trebuie să crească în „în conformitate cu importanța socială a muncii prestate”, astfel încât salariul celui l început de drum să ajungă la 4000 de lei.

„Am fost obligați să ajungem aici (la grevă, n.r.), este un cumul de nemulțumiri, iar durata va depinde strict de răspunsul pe care îl va avea Guvernul, nu de tipul acestor declarații, ci de dorința colegilor noștri”, a declarat Marius Nistor, lider de sindicat al Federației „Spiru Haret”.

Urmăriți Impact.ro și pe