Ce salarii vor profesorii ca să renunțe la grevă. Sumele pe care le-au cerut pentru a reveni la ore

Corina Oprea 22.05.2023, 11:54
Ce salarii vor profesorii ca să renunțe la grevă. Sumele pe care le-au cerut pentru a reveni la ore

Greva profesorilor continuă și nu sunt semne că lucrurile revin la normal prea curând. Condiția care le poate determina pe cadrele didactice să revină la catedră este mărirea salariilor. Ce remunerație speră să aibă învățătorii, educatorii și profesorii pentru a-și relua activitatea și a renunța la grevă.

Ce salarii speră profesorii să primească

Nu sunt semne că greva se va opri prea curând. Până acum, aproximativ 90% dintre cadrele didactice au anunțat că participă la protest, iar sindicaliștii susțin că cifrele sunt cât se poate de reale. De asemenea, ei spun că nici părinții, nici părinții, nici elevii nu trebuie să se aștepte la o oprire subită a grevei, iar singura soluție este îndeplinirea unei condiții stabilite de reprezentații Educației.

Mai exact, condiția principală este majorarea salariilor din învățământ cu aproximativ 60%. Astfel, un debutant cu studii superioare ar trebui să primească 4000 de lei lunar, în loc de 2.500 de lei, salariul de acum. Cât despre cei aproape de pensionare, salariul lor ar trebui să ajungă și la 7000 de lei net.

Cadrele didactice mai au și alte pretenții pentru a reveni la cursuri. Astfel, ele cer decontarea navetei, plata orelor suplimentare, acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă, precum și investiții în infrastructura școlară.

Ministerul Educației a transmis un mesaj important

Ministerul Educației a transmis inspectorilor școlari un mesaj important, de care speră că vor ține cont toate cadrele didactice care au ieșit în stradă. Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari, iar reprezentantul Sorin Ion, secretar de stat, a comunicat mesajul oficialilor.

„Nu se fac presiuni nici de noi, nici de către colegi.”, a fost mesajul secretarului de stat.

Mesajul lui ar fi fost unul ferm, dar calm și politicos.  Acesta ar fi cerut ca nimeni să nu pună presiune nici pe cei care protestează și cu atât mai puțin pe cei care nu participă la această mișcare.

O altă recomandare venită din partea lui Sorin Ion ar fi fost ca părinții să fie informați că orele nu se desfășoară normal. Totuși, profesorii care nu participă la grevă își susțin cursurile și îi supraveghează pe elevi și când rămân singuri.

 

Urmăriți Impact.ro și pe