Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri de temperatură. Fenomenul îngrijorător ce va afecta și România: „Este uriaș”

Ioana Bucur 02.08.2021, 22:26
Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri de temperatură. Fenomenul îngrijorător ce va afecta și România: „Este uriaș”

Temperaturile extreme din această vară sunt doar începutul. Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri în termometre. Fenomenul îngrijorător va afecta o mare parte din Europa, inclusiv România.

Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri de temperatură

Un nou studiu are concluzii îngrijorătoare cu privire la evoluția vremii în următorii ani. Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, a explicat că, de la an la an, se vor înregistra noi recorduri de temperaturi, iar diferențele nu vor fi unele mici.

„E posibil ca săptămâna aceasta să avem record de temperatură la nivel european, în partea aceasta de sud a Europei. Sunt lucruri legate de schimbările climatice.

Există un studiu publicat acum câteva săptămâni, care s-a uitat exact la lucrurile acestea, faptul că de la un an la altul avem noi recorduri de temperatură. Dacă ne uităm la recordurile din Canada, SUA, studiul acesta ne spune că ne așteptăm în viitor să avem din nou astfel de recorduri.

Probabil până în 2031, 2051 să avem, o dată la 2-5 ani un nou record de temperatură. Nu mă refer la un record de temperatură de 0,1 grade, 1 grad, ci de 5 grade față de recordul anterior. Este uriaș.

Studiul se uită la rata de schimbare a temperaturii, un alt punct de vedere asupra schimbărilor climatice”, a afirmat Bogdan Antonescu, la Digi24.

Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri de temperatură

„Oamenii să înțeleagă ce înseamnă schimbările climatice, să înțeleagă că e problemă destul de mare și că trebuie să facem ceva”

Antonescu a tras un semnal de alarmă, explicând că este nevoie de schimbări importante, care să pornească de la nivel politic și al educației.

„Lucrurile trebuie să se schimbe cumva la nivel politic, că de acolo pleacă totul, și la nivelul Educației. Ce vorbim acum ar trebui să facă parte din educație. Oamenii să înțeleagă ce înseamnă schimbările climatice, să înțeleagă că e problemă destul de mare și că trebuie să facem ceva.

Chiar dacă facem la nivel individual fiecare câte ceva, nu de aici vine soluția. Trebuie o schimbare radicală. Toate studiile vorbesc despre asta în ultima vreme”, a mai spus Bogdan Antonescu.

Specialistul a adăugat că a trecut vremea explicațiilor și că este nevoie de soluții.

„Am trecut de la a explica publicului larg că avem schimbări climatice, majoritatea acceptă acest lucru, dar acum trebuie să venim și cu soluții, nu numai din partea de cercetare, pentru că nu e obiectivul nostru, dar cumva să informăm factorii de decizie”, a explicat specialistul în fenomene meteo extreme, pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...