Meteorologii aduc veşti rele. Ce se întâmplă cu vremea de 1 Mai şi de Paşte

Cristian Cojocaru 09.04.2021, 13:17
Meteorologii aduc veşti rele. Ce se întâmplă cu vremea de 1 Mai şi de Paşte

Cu toate că ne aflăm în prima săptămână a lunii aprilie, meteorologii vin cu veşti rele. În perioada următoare vremea se va încălzi treptat, ajungând la valorile normale ale acestei perioade însă sfârșitul lunii nu va fi unul tocmai de primăvară.

Meteorologii vin cu veşti rele

Potrivit meteorologilor, vremea începe să se încălzească și va ajunge la normalul acestei perioade ale anului. Excepție de la acest anunț făcând ultimele zile ale lunii aprilie și primele zile din luna mai. După cum arată datele estimărilor pe următoarele săptămâni, aceste zile vor urma a fi destul de friguroase comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, cei care se gândeau că în săptămâna cu minivacanța de Paște și 1 Mai se vor bucura de căldură, vor avea supriza de a se confrunta cu frigul și cu zilele ploioase. Cantitatea de apă acumulată va arăta valori mult mai mari decât media multianuală în anumite zone ale țării. Așadar, în săptămâna 12 – 19 aprilie, temperaturile vor arăta valori apropiate de cele specifice aceste perioade în toate regiunile țării.

Există și posibilitate unor abateri termice ușor pozitive în zona de nord-est a țării. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de valorile normale ale acestui interval în cea mai mare parte a țării, iar pe alocuri, cu precădere în zonele montante, o ușoară creștere.

Cantitatea de precipitatii va fi una normala, iar pe alocuri, aceasta va arata valori mai ridicate
Cantitatea de precipitatii va fi una normala, iar pe alocuri, aceasta va arata valori mai ridicate

Cum va fi vremea la începutul lunii mai

În săptămâna 19 – 26 aprilie, meteorologii arată că temperatura medie se va situa la valori destul de apropiate de cele normale întâlnite în această săptămână pe întreg teritoriul țării. Nivelul pluviometric va fi în general mai ridicat în jumătatea vestică a teritoriului, însă în restul țării, acesta va avea valori normale pentru perioada din an.

În ultima săptămână a lunii aprilie, 26 aprilie – 3 mai, valorile temperaturilor se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână. Pe alocuri, acestea vor fi ușor mai joase, iar cantitatea de apă va fi mai crescută în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte. Cu precădere în zona de nord-est, în timp ce în restul zonelor, valorile se vor situa în jurul celor normale.

În prima săptămână a lunii mai, 3 – 10 mai valorile termice vor fi similare cu cele pentru această săptămână la nivelul întregului teritoriu al României. Cantitatea de precipitații estimată pentru această săptămână vor arăta valori normale pentru intervalul menționat la nivelul întregului teritoriu al țării, cunoscând o ușoară creștere la nivel local.

Urmăriți Impact.ro și pe