Mesajul transmis de Maia Sandu de Ziua Națională: „România este iubită pentru limba română în care am crescut şi pentru istoria comună”

Elena Avramescu 01.12.2022, 11:45
Mesajul transmis de Maia Sandu de Ziua Națională: „România este iubită pentru limba română în care am crescut şi pentru istoria comună”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dorit să transmită un mesaj astăzi, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Mesajul de felicitare sste adresat românilor de pretutindeni, astfel că a ținut să mulţumească României pentru tot sprijinul acordat în acest vremuri greu încercate, și nu numai, a notat Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

Maia Sandu, mesaj înduioșător de Ziua Națională

„De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simţim recunoştinţă faţă de lucrurile bune făcute de români acasă şi pretutindeni în lume, şi să împărtăşim de ce iubim România”, a declarat Maia Sandu, şefa statului în mesajul adresat la recepţia organizată marţi, 29 noiembrie, de Ambasada României la Chişinău, citat de Agerpres.

Maia Sandu a ținut să reamintească faptul că România este extrem de iubită în Republica Moldova pentru multe lucruri, dar mai ales pentru că există sprijin reciproc de fiecare dată când situația o cere, ajutorul oferit cetăţenilor noştri fiind de fiecare dată necondiţionat.

„România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, şi pentru istoria comună, o istorie a curajului şi a luptei pentru libertate”, a mai spus preşedintele Republicii Moldova.

Mesajul transmis de Maia Sandu de Ziua Nationala
Ziua Nationala a Romaniei

Nu în ultimul rând, șefa statului a ținut să mulţumească țării noastre şi pentru susţinerea acordată Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Moldova priveşte către România cu recunoştinţă şi speranţă. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună şi că vom reuşi să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Şi pe o parte, şi pe cealaltă a Prutului, oamenii îşi doresc să trăiască în pace şi libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulţumim României că ne rămâne aproape”, a mai spus preşedintele Maia Sandu în încheierea mesajului său.

Mesajul lui Antony Blinken de Ziua Națională României

Și secretarul de stat american a ținut să felicite poporul român în numele Statelor Unite ale Americii de Ziua Marii Uniri, ținând să afirme că acesta este un an deosebit, deoarece se sărbătorește cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România.

„Relaţia noastră este puternică, deoarece se bazează pe valori comune şi pe un angajament reciproc pentru pace şi prosperitate pentru cetăţenii noştri şi pentru oamenii din întreaga lume. Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe chestiuni, inclusiv securitate, în timp ce suntem uniţi cu aliaţii şi partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei.

Urez poporului român o zi naţională foarte fericită şi aştept cu nerăbdare parteneriatul nostru să devină şi mai puternic în anul care urmează”, a declarat Antony Blinken în mesajul postat pe site-ul Departamentului de stat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...