Mesajul lui Klaus Iohannis de la deschiderea noului an școlar. Ce le-a transmis președintele părinților și elevilor VIDEO

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 13.09.2021, 11:53
Mesajul lui Klaus Iohannis de la deschiderea noului an școlar. Ce le-a transmis președintele părinților și elevilor VIDEO

Câțiva elevi norocoși au avut un invitat important în prima zi de școală. Care a fost mesajul lui Klaus Iohannis de la deschiderea noului an școlar. Președintele a făcut apel la unitate și respectarea regulilor impuse de autorități pentru ca prezența fizică în școli să poată fi menținută.

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi la deschiderea noului an școlar

Președintele a fost prezent luni, 13 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului școlar 2021-2022 de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna Valea Doftanei, județul Prahova.

În mesajul lui Klaus Iohannis s-a subliniat, din nou, importanța vaccinării anti-Covid-19, considerată esențială pentru depășirea pandemiei.

Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele le-a mulțumit profesorilor, elevilor și părinților acestora pentru eforturile depuse pentru asigurarea continuării procesului de educație în lunile de criză sanitară. Iohannis a vorbit și despre proiectul „România Educată”.

„Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărară comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi. Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România Educată.

Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială într-o ,lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Mesajul lui Klaus Iohannis de la deschiderea noului an școlar
Klaus Iohannis

„Voi rămâne un partener de nădejde al tuturor şcolilor care îşi propun să ofere condiţii mai bune de învăţare”

Președintele a declarat că va rămâne „un partener de nădejde al tuturor şcolilor care îşi propun să ofere condiţii mai bune de învăţare, să promoveze excelenţa şi echitatea, să pună elevul în centrul activităţii” educaţionale.

Klaus Iohannis a făcut referire şi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori, spunând, în acest context, că îşi doreşte identificarea „insulelor de excelenţă” din domeniu, unde „omul sfinţeşte locul”.

„În acest an şcolar în care se organizează concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ îmi doresc să identificăm acele insule de excelenţă precum este liceul dumneavoastră. Ele sunt dovada clară că omul sfinţeşte locul şi că un management bun poate transforma o comunitate şcolară.

De aceea, cred că avem o singură şansă pentru ca toate şcolile din România să se dezvolte: competiţia pe bază de meritocraţie pe care doar un concurs pentru funcţiile de conducere organizat corect, transparent şi profesionist o poate asigura”, apreciază şeful statului.

Klaus Iohannis a fost însoțit la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la liceul din Valea Doftanei de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...