Mesajul de la Poșta Română pentru pensionarii cu până la 2000 de lei: se întâmplă până la finalul lunii, inevitabil

Gabriel Peneș 21.02.2023, 10:40
Mesajul de la Poșta Română pentru pensionarii cu până la 2000 de lei: se întâmplă până la finalul lunii, inevitabil

Mesajul de la Poșta Română pentru pensionarii cu până la 2000 de lei. Seniorii cu venituri mici primesc voucherele de energie cu ajutorul cărora își pot plăti factura la încălzire. Acestea au fost deja distribuite în majoritatea lor, iar persoanele care nu le-au primit au fost asigurate că vor intra în posesia lor până la sfârșitul lunii februarie.

Mesajul de la Poșta Română pentru pensionarii cu până la 2000 de lei

Poșta Română vine cu vești bune pentru pensionarii care încă nu au primit voucherele de energie în valoare de 1.400 de lei, plătiți în două tranșe, cu care își pot achita facturile la încălzire

Cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru: energie electrică, energie termică în sistem centralizat, butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit), gaze, lemne pentru foc (exclus lemne de construcţii, lemne în vederea prelucrării etc.), păcură, peleţi şi alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguş).

Persoanele care nu au intrat încă în posesia cardurilor de energie acordate de Guvern urmează să le primească până la sfârşitul lunii, iar cele care le-au primit pot realiza plăţi pentru facturile la utilităţi, anunţă Compania Naţională Poşta Română (CNPR).

„Compania Naţională Poşta Română oferă, de astăzi, posibilitatea celor care au intrat în posesia cardului de energie să realizeze plăţi pentru facturile la utilităţi. Cei care nu au intrat încă în posesia voucherelor acordate de Guvern persoanelor vulnerabile urmează să le primească până la sfârşitul lunii”, se arată într-un comunicat al instituției, citat de Agerpres.

Mesajul de la Poșta Română pentru pensionarii cu până la 2000 de lei: se întâmplă până la finalul lunii, inevitabil
Toți pensionarii care au dreptul la cardul de energie, vor primi respectivele vouchere, prin intermediul Poștei Române, până la sfârșitul acestei luni

Se întâmplă până la finalul lunii, inevitabil

Poșta Română reamintește beneficiarilor că plata facturilor la încălzire cu ajutorul voucherelor de energie se poate realiza prin trei modalități:

a) Direct la poştaş, la domiciliul beneficiarului, prin mandat poştal. Dacă optează pentru plata la domiciliu, beneficiarii trebuie fie să ceară acest lucru direct poştaşului, fie să solicite prezenţa unui poştaş la domiciliul său, apelând Call Center-ul Poştei Române, la numărul de telefon 031.9966;

b) Prin mandat poştal, la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

c) Online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o pune la dispoziţie: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

Solicitarea de plată online poate fi realizată accesând site-ul Poştei Române, la adresa de mai sus. Acolo, beneficiarul înregistrează cererea, fiind îndrumat pas cu pas pentru încărcarea documentelor. La final, primeşte pe e-mail o confirmare că solicitarea de plată a fost înregistrată, explică CNPR.

În cel mult 5 zile mai primeşte, tot pe e-mail, o altă confirmare că cererea sa a fost soluţionată. În cazul în care vreunul dintre documentele încărcate se dovedeşte a fi necorespunzător, beneficiarul este notificat în acest sens.

„Îndemnăm beneficiarii să folosească plata online. Astfel, se va reduce presiunea cozilor de la oficiile poştale, pentru că tendinţa este să mergi direct la Poştă să faci plata. Utilizând aplicaţia, însă, plăţile se pot face direct de acasă. O altă modalitate comodă prin care se pot plăti facturile la energie este direct la poştaş, care va fi echipat cu terminal mobil smart tip PDA.

Poştaşul poate fi chemat acasă, fie apelând Call Center-ul Poştei Române, fie prin solicitare directă atunci când aduce pensiile sau corespondenţa”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat, luni seară, că au fost efectuate deja peste 13.000 de plăţi cu cardurile de energie, în valoare de 4,3 milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....