Mesaj sfâșietor în ziua în care se comemorează 13 ani de la moartea lui Marian Cozma. „Suntem terminați pe viață, ne-au nenorocit criminalii ăia”

Sorin Barbu 08.02.2022, 13:31
Mesaj sfâșietor în ziua în care se comemorează 13 ani de la moartea lui Marian Cozma. „Suntem terminați pe viață, ne-au nenorocit criminalii ăia”

8 februarie este una dintre cele mai triste zile din istoria sportului românesc. Este ziua în care a murit handbalistul Marian Cozma, după ce a fost înjunghiat în fața unui discoteci din orașul maghiar Veszprem. Tatăl lui este devastat de durere și își plânge băiatul și după 13 ani. Clubul unde a jucat Marian Cozma nu a uitat de acest moment trist și l-a comemorat pe jucătorul român, iar în fiecare an sportivii formației se reculeg la statuia handbalistului român, ridicată în curtea clubului.

Lacrimi de durere pentru Marian Cozma

Se împlinesc 13 de când Marian Cozma a plecat dintre noi, răpus de loviturile de cuțit ale unor criminali. Conflictul a avut la discoteca Patriota Lokal din orașul Vesprem, unde jucătorul român se afla alături de mai mulți colegi de echipă. În urma scandalului, Marian Cozma a murit, iar doi colegi au fost răniți și au ajuns la spital.

În fiecare an, jucătorii lui Vesprem îl comemorează pe Marian Cozma, lângă statuia de la sediul clubului, iar pe pagina de Facebook a apărut o fotografie cu handbalistul român, cu mesajul: „Nu te vom uita niciodată”.

Cel mai greu este pentru părinții lui Marian Cozma. Merg foarte des la cimitirul unde se odihnește băiatul lor, iar în fiecare zi de 9 ianuarie sunt acolo încă de la primele ore ale dimineții.

„El este marele campion, însă au avut grijă nenorociții ăia din Ungaria să mi-l omoare. Ei acum sunt liberi, iar fiul meu este la doi metri în pământ. M-au distrus pe mine pe viață, dar și pe soția mea.

Dacă eram acolo în Veszprem cu Marian al meu, eu ajungeam în pușcărie sau muream cu ei de gât. Suntem terminați pe viață. Ne-au nenorocit criminalii ăia. Mă duc zilnic la copilul meu la mormânt, deși am ajuns în cârje. Azi este cea mai neagră zi din viața noastră”, a declarat tatăl lui Marian, Petre Cozma, pentru ProSport.

Ce pedepse au primit agresorii lui Marian Cozma

Justiția maghiară i-a găsit pe bărbații vinovați de mortea lui Marian Cozma, dar pedepsele nu au fost foarte dure. Raffael Sandor (40 de ani) și Nemeth Gyozo (39 de ani) au fost condamnați la închisoare pe viață, dar apoi pedepsele au fost reduse la 18 ani.

Un al treilea atacator, Sztojka Ivan, a primit 20 de ani de închisoare și a fost eliberat, „pentru bună purtare”, după cinci ani. Acum este din nou după gratii, după ce justiția l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru proxenetism și trafic de persoane.

Alți patru agresori, implicați în tragedie, au primit între doi și 5 cinci ani de închisoare, fiind liberi în momentul actual.

 

Urmăriți Impact.ro și pe