Tatăl handbalistului Marian Cozma, declaraţie fără precedent. Petre Cozma: „Nu vreau nimic cu numele lui la Dinamo”

Andrei Cezar 21.09.2021, 12:43
Tatăl handbalistului Marian Cozma, declaraţie fără precedent. Petre Cozma: „Nu vreau nimic cu numele lui la Dinamo”

Tatăl handbalistului Marian Cozma lansează acuzații dure la adresa conducătorilor secției de handbal a CS Dinamo, după ce grupa de juniori a fost desființată. Petre Cozma este extrem de supărat că niciun oficial nu a dorit să îl înștiințeze despre această măsură, deși ”au mâncat toți din Asociația Marian Cozma”, scrie playsport.ro. Drept urmare, tatăl regretatului handbalist a hotărât să strângă toate lucrurile care aduc aminte de fiul său, din Sala Polivalentă Dinamo.

Petre Cozma, acuzații dure la adresa oficialilor secției de handbal de la CS Dinamo

Tatăl regretatului handbalist era antrenor al grupei de ”juniori 2” de la CS Dinamo de mai bine de nouă ani. Copiii pregătiți de el se antrenau la școala numărul 30 din cartierul Tei, cea la care a învățat Marian Cozma. În urmă cu câteva săptămâni, oficialii CS Dinamo au decis să desființeze grupa de juniori, singura consolare rămasă a lui Petre Cozma, după pierderea tragică a fiului său.

Față în față nu mi-a spus nimeni absolut nimic, chiar dacă am căutat să stau de vorbă. Eu am aflat acum vreo trei săptămâni, când m-am întors cu copiii din cantonament. Am încercat să aflu și nimeni nu spune nimic. La grupa asta este și Andrei, nepotul lui Marian.

A fost trist, supărat, iar mie, îți spun sincer, chiar dacă sunt trecut prin atâtea, mi-au dat lacrimile. Și acum, când vorbesc cu tine, am lacrimi în ochi. Sunt din 1969 în Dinamo, 11 februarie 1969 și nu meritam așa o nedreptate. Nici eu nici copiii ăștia. Pentru că ei au mâncat de la asociație, de la Asociația Marian Cozma.”, a declarat Petre Cozma pentru sursa citată.

Petre Cozma: ”Veneam cu purcoiul de bani și îl puneam în mână”

Extrem de dezamăgit de atitudinea oficialilor de la CS Dinamo, Petre Cozma a hotărât să ca niciun lucru care aduce aminte de regretatul său fiu să nu mai fie expus în Sala Polivalentă Dinamo, cea în care ”Păsărilă” a jucat atâtea meciuri pentru clubul din Ștefan cel Mare.

I-am împărțit pe la echipe, i-am dus peste tot, mie îmi rămâne să cresc alții. Deja am strâns câțiva, o luăm de la capăt cu toate puterile. Dar nu o să mai fac parteneriat cu Dinamo! Mai mult, nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo.

Merg să iau placheta pusă de unguri, bannerul cu chipul lui Marian, care e al meu. Niciodată nu o să mai merg acolo! S-a dus dragostea. La cât bine am făcut eu, nu știu de ce am primit toate astea. Veneam cu purcoiul de bani și-l puneam în mână. Nu pot spune mai multe, le strâng, dar o să vedem ce o să fie. Am eu o vorbă: mă doare că toți se trag din Adam și Eva. Noi, românii, ne tragem din Train și Decebal. Și cu asta am spus tot!, a mai spus tatăl regretatului handbalist.

În februarie se împlinesc 13 ani de la moartea lui Marian Cozma. ”Păsărilă” a decedat după ce a fost înjunghiat în inimă, la ieșirea dintr-un club din Veszprem, orașul maghiar pentru clubul căruia juca. Durerea cauzată de pierderea fiului lor i-a îmbolnăvit pe soții Cozma. Tatăl lui Marian a fost diagnosticat cu diabet, iar în timp condiția sa medicală s-a agravat. El nu se mai poate deplasa decât cu ajutorul cârjelor și a unor persoane de nădejde.

Tatăl handbalistului Marian Cozma, declaratie fara precedent. Petre Cozma:
Tatăl handbalistului Marian Cozma, declaratie fara precedent. Petre Cozma: „Nu vreau nimic cu numele lui la Dinamo”

Petre Cozma, extrem de atașat de juniorii pe care îi antrenează: ”Dacă nu îmi văd copilașii jucând, mor….”

Înr-un interviu acordat la începutul acestui an, Marian Cozma a declarat că tot ceea ce îl mai ține în viață este grupa de juniori al cărui antrenor era.

Am fost pe la o grămadă de doctori, dar lucrurile sunt clare. Voi merge doar cu ajutorul cârjelor. Sper să nu ajung în scaun cu rotile. Familia îmi dă forță să continui viața asta și dacă nu îi aveam pe copiii mei de la sală, cred că muream. Chiar dacă merg în cârje…mă chinui să mă duc la sală ca să-mi coordonez grupele de la handbal.

Dacă nu merg să-mi văd copilașii jucând, mor… Nenorociții ăia din Ungaria, care mi l-au omorât pe Marian, ne-au distrus pe toți din familia mea”, a spus părintele fostului mare handbalist, pentru prosport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe