Mercedes revoluționează piața americană. Rețeaua pe care o construiește gigantul german în SUA

Badea Violeta 06.01.2023, 13:25
Mercedes revoluționează piața americană. Rețeaua pe care o construiește gigantul german în SUA

Veste bună pentru posesorii de autoturisme electrice! Grupul auto german Mercedes-Benz își va construi propria rețea de încărcare a vehiculelor electrice în Statele Unite ale Americii, într-o încercare majoră de a stimula vânzările acestor tipuri de autoturisme. Iată cât va costa proiectul!

Mercedes-Benz intenționează să construiască o rețea de încărcare a mașinilor electrice în SUA

Grupul auto german Mercedes-Benz a anunțat joi, pe data de 5 ianuarie, că dorește să își construiască propria rețea de încărcare a vehiculelor electrice în Statele Unite. Aceasta va conține nu mai puțin de 2.500 de puncte. Ele urmând a fi poziționate în 400 de locaţii.

Proiectul se ridică la 1 miliard de dolari și urmează a fi finalizat în 2027.  Potrivit reprezentanților companiei, stațiile vor funcționa sub marca Mercedes, iar proprietarii de mașini ale grupului auto german vor avea acces preferențial.

Însă, rețeaua va fi deschisă și pentru mașinile altor producători. Tesla a început să construiască astfel de stații de încărcare cu ani în urmă, iar rețeaua a fost esențială pentru succesul constructorului auto, deoarece a risipit temerile cumpărătorilor de automobile că nu vor avea suficiente locuri pentru a-și conecta vehiculele.

Aceste stații, însă, pot fi utilizate doar de proprietarii automobilelor Tesla. Totuși, compania a promis că va deschide rețeaua și pentru alte mărci.

„Mercedes-Benz oferă deja ceea ce noi credem că sunt cele mai bune EV-uri de pe piață. Dar, pentru a accelera transformarea electrică, trebuie să ne asigurăm că și experiența de încărcare ține pasul.

Clienții noștri merită o experiență de încărcare convingătoare, care să facă ca deținerea unui vehicul electric și călătoriile pe distanțe lungi să se facă fără efort.

Nu vom adopta o abordare de așteptare pentru ca acest lucru să fie construit. De aceea, lansăm o rețea globală de încărcare de vârf.

Aceasta este concepută pentru a deveni un alt diferențiator al proprietății Mercedes-Benz pentru clienții noștri și un activ cu potențial de creare de valoare pentru compania noastră.

Suntem încântați să începem chiar aici, în America de Nord, cu parteneri puternici și experimentați precum MN8 Energy și ChargePoint.”, au anunțat reprezentanții companiei germane.

Citește și Cum l-a păcălit George Copos pe Ion Țiriac. I-a dat un Trabant în loc de Mercedes!

Mercedes isi lanseaza propria retea de incarcare de mare viteza pentru vehicule electrice
Mercedes isi lanseaza propria retea de incarcare de mare viteza pentru vehicule electrice

Câte staţii rapide de încărcare există în Europa

În anul 2021, europenii cu vehicule electrice beneficiau de circa 375.000 de staţii rapide de încărcare, potrivit unui studiu al McKinsey. Pentru a face faţă cererii uriașe, însă, aceștia ar mai avea nevoie de minimum 3,4 milioane de puncte.

Amintim că în Europa există societatea mixtă Ionity. Aceasta a fost înființată de Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Ford şi Hyundai. Potrivit unui raport al ACEA, Germania și Olanda asigură 50% din stațiile de încărcare din întreaga Europă. În schimb, țara noastră, care o suprafață cât circa 6% din UE, asigură doar 0.4% din punctele de încărcare în UE.

Citește și ANAF scoate la vânzare mașini la preț de chilipir. Cu cât poți cumpăra un Mercedes!

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...