EXCLUSIV

Meniu lejer pentru Revelion recomandat de Petrișor Tănase. Ce să consumi în noaptea dintre ani după un Crăciun încărcat cu bunătăţi EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 28.12.2021, 18:20
Meniu lejer pentru Revelion recomandat de Petrișor Tănase. Ce să consumi în noaptea dintre ani după un Crăciun încărcat cu bunătăţi EXCLUSIV

Celebrul bucătar Petrișor Tănase ne oferă câteva sfaturi prețioase de detoxifiere a organismului, după încărcata masă de Crăciun, din care nu au lipsit cârnații, sarmalele, sala de beuf și cozonacul, considerate adevărate bombe calorice. În plus, celebrul specialist în gastronomie ne oferă și un meniu, sănătos și ușor, pentru seara Revelion.

Celebrul Petrișor Tănase ne recomandă un meniu leger pentru Revelion

N-ați putut rezista în fața tentantelor bunătăți de pe masa de Crăciun, iar acum digestia vă face probleme? Celebrul bucătar Petrișor Tănase vine cu sfaturi utile, bune de pus în practică, după meniul greu, din care nu au lipsit sarmalele, cârnații, salata de beuf și cozonacul.

”După aceste zile, în care am avut pe masă mâncăruri destul de grele pentru stomac, aș recomanda o salată de morcov cu țelină, peste care puneți zeamă de lămâie. Mâncărurile din legume sunt binevenite, să dăm un pic deoparte carnea, în aceste zile, dar și băuturile alcoolice. Ca băuturi, puteți consuma doar lapte și apă plată cu lămâie”, ne-a spus Petrișor Tănase.

Celebrul Petrisor Tanase ne recomanda un meniu leger pentru Revelion
Celebrul Petrisor Tanase ne recomanda un meniu leger pentru Revelion

Meniu ușor pentru Revelion: pește, carne de vită și vin

Specialistul în gastronomie Petrișor Tănase ne oferă și un meniu sănătos, pentru seara de Revelion, foarte ușor de preparat.

”În noaptea de Revelion, ideal este să nu mâncăm mult, ci o tartină-două cu icre de Manciuria, mai merge la fel o tartină cu somon afumat. Cam atât aș zice, pentru start. Apoi să gătiți la cuptor ceva pește, somon, ton sau pește spadă, cu legume, sparanghel sau broccoli, stropit totul cu puțin ulei de măsline. La gustare, e bine să bem un pahar cu votcă. Pentru felul principal vă recomand un mușchi de vită, pus la cuptor, cu salată verde și cu multă lămâie. La pește, recomand un vin alb sec, iar la friptura de vită recomand vinul roșu. Iar ca desert, tortul de ciocolată este ideal pentru noaptea de Revelion”.

Petrișor Tănase ne învață cum să ne ferim de obezitate: ”Lenea ne omoară! Ieșiți la plimbare, în parc!”

Bucătarul Petrișor Tănase duce un stil de viață sănătos, pe care ni l-a împărtășit. La cei 63 de ani ai săi, continuă să facă sport, fiind însă și foarte atent la alimenție.

”Eu merg și acum la sala sport, alături de cei tineri, trebuie să trăim și noi, pe lângă ei, deși suntem la vârsta a treia. Le recomand tuturor, nu neapărat sala de sport, ci plimbări în aer liber, în parc, indiferent că ești pensionar sau că ești certat cu cântarul. Mișcarea face bine. Nu stați tolăniți, în fotoliu, în fața televizorului, nu fiți leneși! Lenea ne omoară! Ieșiți la plimbare, în parc! Veți vedea că veți dormi neîntorși, veți fi mai energici și mai cu chef de viață”, ne mai declara Petrișor Tănase, într-un alt interviu exclusiv pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...