Melodia indecentă pusă de Marina Almășan în emisiunea de la TVR. CNA s-a sesizat deja: „Sunt disperată”

Ana-Maria Tudor 15.06.2023, 10:42
Melodia indecentă pusă de Marina Almășan în emisiunea de la TVR. CNA s-a sesizat deja: „Sunt disperată”

Marina Almășan, cunoscuta prezentatoare a emisiunii „Rivalii”, difuzată pe TVR 2, a fost somată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în urma difuzării unei melodii cu conținut sexual. Piesa în cauză a fost interpretată de solistul Daniel Iancu și a generat controverse în cadrul emisiunii.

Marina Almășan a fost somată de CNA

Marina Almășan, prezentatoarea emisiunii „Rivalii”, difuzată pe TVR 2, a fost sancționată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în urma difuzării unei melodii cu conotații sexuale.

Marți, CNA a dedicat o a treia ședință dezbaterii sancționării Marinei Almășan în urma difuzării unei melodii cu conotații sexuale în emisiunea „Rivalii”. Această problemă a fost discutată anterior în alte două ședințe organizate în luna trecută, conform informațiilor furnizate de paginademedia.ro, iar unul dintre membrii CNA, Dorina Rusu, a criticat momentul ca fiind de „proastă inspirație”.

Jurnalistă a adus în prim plan problema audienței scăzute cu care Televiziunea Română se confruntă. Aceasta a vorbit despre situația „disperată” în care se află, cu un număr aproape inexistent de telespectatori.

„La televizor, în general nu se mai uită tineri. La TVR din păcate nu prea se mai uită nimeni, nici tinerii, nici adulții sau foarte puțini. Eu fac eforturi disperate de a încerca să găsesc o formulă prin care să transmit educația îmbrăcând demersul meu într-un ambalaj care să poată fi vândut. Uitându-mă pe graficele de audiență și observând că audiența medie la întregul canal este de 0,3 %, adică o treime dintr-un om se uită la programe, și sunt disperată”, a spus Marina Almășan, conform sursei citate.

CNA a sesizat că versurile melodiei nu sunt unele tocmai potrivite

Marina Almășan, prezentatoarea emisiunii „Rivalii”, a susținut că a dorit să aducă o abordare mai colorată și amuzantă în programul său, chiar dacă acest lucru nu se potrivește așteptărilor obișnuite de la un program al postului public. În efortul de a-și promova mesajele educative, jurnalista a dorit ca emisiunea să aibă o formă mai distractivă.

Cu toate acestea, ideea sa a fost aspru criticată de o altă membră a Consiliului Național al Audiovizualului, Cristina Pocora. Aceasta și-a  exprimat dezacordul față de dorința Marinei Almășan de a obține audiență cu orice preț și a afirmat că nu se aștepta ca Televiziunea Română să urmărească în mod obsesiv audiența.

Marina Almasan, melancolica, de Paste, dupa decesul fostului sot
 

Cristina Pocora a subliniat că emisiunea ar trebui să abordeze subiecte grele și grave cu seriozitate, și să nu folosească excesul de glume și hăhăială pentru a atrage audiența. În schimb, Marina Almășan a menționat că a dorit să-l invite pe Daniel Iancu în emisiune, având în vedere mesajul primit referitor la absența educației sexuale în rândul tineretului.

„Cântecul lui Daniel Iancu a fost precedat și îmi pare rău că secvența nu a conținut cele 20 de minute anterioare, în care în urma unui mail primit la redacție legat de emisiune, cineva ne spunea să luăm în discuție și faptul că în zilele noastre tineretul nu mai primește nicio educație sexuală, că este prăpăd în rândul tinerilor…Știind că Daniel Iancu are o piesă pe tema această în care într-un fel atinge un semnal de alarmă că tineretul nu mai e ce a fost, am zis să-l invit”, a mai adăugat Marina Almășan, potrivit paginademedia.ro.

Dar efectul nu a fost unul pozitiv iar versurile piesei au atras atenția CNA-ului:

„Gelu este-n prag de-nsurătoare./Gelu vrea să ia o fată mare./Merge prima dată la ASE, /Însă bila tot acolo e!./Gelu totuși vrea o fată mare./Alege-o grădiniță la-ntâmplare./Olguţa e cu alți copii la joc, /Și Gelu se gândește:-„Am noroc! „./O mângâie pe creștet și îi spune foarte blând, /Că vrea să o educe și s-o vadă el crescând, /Și când Olguţa o să facă opş’pe și ceva, /O să se-nsoare-ntr-un final cu ea./Fetița noastrş-ncepe să bocească./Geluţu-ncearcă să o liniștească./Ce credeți că-l întreabă-atunci Olguţa?/-„Cum nene, pân’ atuncea… nimicuţa?Degeaba Gelu-i spune lui Olguţa, /Că nu e bine să te joci cu focu’, /Nepăsătoare Olga se dă huţa, /Iar Gelu-și zice:-„M-a lăsat norocu’!.”

 

Urmăriți Impact.ro și pe