Melania Trump, mesaj subtil împotriva lui Donald Trump: „Condamn în termeni absoluți actele de violență de la Capitoliu”

Andreea Bisinicu 11.01.2021, 18:42
Melania Trump, mesaj subtil împotriva lui Donald Trump: „Condamn în termeni absoluți actele de violență de la Capitoliu”

Melania Trump, mesaj subtil împotriva lui Donald Trump: „Condamn în termeni absoluți actele de violență de la Capitoliu”. Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii a transmis, printr-un comunicat oficial, că este profund dezamăgită de incidentele violente care au avut loc la Casa Albă, la începutul lunii ianuarie 2021. Ce a declarat Melania despre soțul ei, Donald Trump.

Melania Trump, mesaj subtil împotriva lui Donald Trump

În primele sale comentarii despre revoltele violente pro-Trump care au zguduit Capitolul și au lăsat șase morți miercuri, Prima Doamnă Melania Trump a condamnat violențele pe care soțul ei le-a încurajat. Nu a recunoscut cine a instigat-o, în schimb, i-a atacat pe cei care au profitat de această situație pentru a răspândi „bârfe salace, atacuri personale nejustificate și false acuzații înșelătoare” despre ea, după ce criticii au luat în derâdere pasivitatea soției președintelui asupra revoltelor și au spus că ar fi fotografiat covoare în Casa Albă, în timp ce teroriștii se învârteau în Capitoliu, scriu cei de la forbes.com.

„Să nu vă înșelați, condamn absolut violența care a avut loc la Capitoliu. Violența nu este acceptabilă, niciodată. Sunt dezamăgită și amărâtă de ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Este rușinos că în jurul acestor evenimente s-au țesut bârfe urâte și că eu am fost ținta unor atacuri nejustificate la persoană și acuzații false din partea unor persoane care vor să se bage în seamă sau care au propria lor agenda. De această dată este doar despre vindecarea rănilor țării noastre și a cetățenilor ei. Acest lucru nu trebuie folosit în scopuri personale”, mai afirmă Melania Trump.

Melania Trump, mesaj subtil împotriva lui Donald Trump. Melania Trump nu a comentat, până acum, incidentul din S.U.A., când o mulțime de revoltatori pro-Trump au asaltat săptămâna trecută Capitoliul, în încercarea de a perturba certificarea voturilor Colegiului Electoral, declarându-l oficial pe Joe Biden ca președinte ales, un proces supravegheat de vicepreședintele Mike Pence. Victimele de la Capitoliu sunt Ashli ​​Babbit, Benjamin Philips, Kevin Greeson, Rosanne Boyland și ofițerii de poliție Brian Sicknick și Howard Liebengood.

Melania si Donald Trump vor parasi Casa Alba
Melania si Donald Trump vor parasi Casa Alba

Ce mesaj a transmis Donald Trump, după asediul de la Capitoliu

Deși Donald Trump și-a încurajat cu îndrăzneală o mulțime de susținători să meargă pe Capitoliu și a rămas în mod vizibil tăcut în timp ce vandalii intrau în clădire, a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook a Casei Albe în care transmitea poporului american că vinovații vor plăti:

„Aș vrea să spun că, la fel ca toți americanii, sunt indignat de violențele, nerespectarea legii și haosul care au avut loc miercuri, la Capitoliu. Le cer tuturor celor din Garda Națională și poliției federale să dea afară intrușii și să securizeze Casa Albă. America este și va fi mereu o nație în care vor domni legea și ordinea. Cei care au pătruns în Capitoliu au pângărit esența democrației americane. Pentru cei care recurg la violență și distrugere, voi nu reprezentați țara noastră. Cei care au încălcat legea vor plăti.”, spunea Donald Trump într-o conferință de presă, video postat pe pagina oficială a Casei Albe.

Declarațiile ulterioare ale președintelui au oferit denunțări calde ale violenței, concentrându-se în schimb pe pretențiile nefondate de fraudă și conspirație electorală. Pentru rolul său în incitarea violenței, președintele a fost denunțat aproape universal și se confruntă cu îndepărtarea din funcție prin punerea sub acuzare sau prin amendamentul 25. După ani de presiune, companiile de socializare l-au dezformat în cele din urmă pe președinte, Twitter l-a interzis definitiv vineri, după ce a ajuns la concluzia că există un risc real ca președintele să continue să incite la violență folosind platforma de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe