Medicii de la un spital din București mănâncă de la un chef celebru. ”Așa am ales să reacționăm”

Rădulescu Valentin 03.04.2020, 20:34
Medicii de la un spital din București mănâncă de la un chef celebru. ”Așa am ales să reacționăm”

Din cauza momentelor grele prin care trece România, un bucătar celebru a decis să intervină în ajutorul autorităților, dar și a bătrânilor care nu se pot deplasa. Totul printr-o asociație oferită să ajute.

Medicii de la un spital din București mănâncă de la un chef celebru

România se află într-o perioadă grea de criză, astfel încât cei care au posibilitatea ajut cum pot. Acesta este și cazul celebrului bucătar Adi Hădean, care face ce știe el mai bine pentru a ajuta medicii și bătrânii neajutorați, și anume să gătească. Toți voluntarii sunt echipați corespunzător, astfel încât livrează prânzul la spitale și la casele vârstinicilor. Acest proiect a început pe data de 1 aprilie, de patru zile toată lumea muncește în bucătăria lui Adi Hădean, pentru a oferi tot ce este mai bun.

Totul se întâmplă după demararea proiectului ”Solidar Social”. Acțiunea umanitară a fost pusă în mișcare de Asociația Adi Hădean,  cu sprijinul Primăriei Sector 6. Aproximativ 1.200 de porții de mâncare ajung zilnic la cadrele medicale de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, care se află în cadrul Spitalului Colentina. Dar și pentru vârstnicii care nu se pot deplasa, înregistrați în bazele DGASPC sector 6. Toată acțiunea se petrece la Cantina Socială Crângași.

Medicii de la un spital din București mănâncă de la un chef celebru. ”Așa am ales să reacționăm”
Medicii de la un spital din București mănâncă de la un chef celebru. ”Așa am ales să reacționăm”

Sute de alimente sunt donate

În prezent, alimentele sunt donate de mai multe companii. Macromex este unul dintre furnizorii principali, care livrează o mare parte din ingrediente. Totodată, acestea se mai achiziționează și din donațiile primite de la persoanele fizice. Livrarea este asigurată de mașinile oferite de campania Autonom, care de asemenea respectă toate protocoalele de siguranță, potrivit spuselor lui Adi. Asociația își propune să dezvolte acest proiect umanitar la nivelul țării, și să atragă câți mai mulți voluntari și campanii. Dacă vrei să te alături asociației în calitate de bucătar, șofer calificat sau să donezi alimente, materiale sanitare și bani, o poți face la [email protected]. Acolo vei primii toate informațiile de care ai nevoie.

„Solidar Social a început din nevoie. Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta în care țara nostră este pusă la mare încercare. Noi am ales să reacționăm așa. Nu stăm pe margine, ci încercăm să ajutăm prin ceea ce știm să facem mai bine: să hrănim oamenii. De data asta este vorba de oamenii care au nevoie cel mai mult de o masă caldă pe zi: medicii, personalul medical din spitalele COVID-19 și persoanele vârstnice aflate în izolare și care sunt în imposibilitatea de a-și asigura singure o masă caldă zilnică. Eu si echipa mea avem nevoie de contribuția tuturor în crearea unor mecanisme care să funcționeze perfect, pentru că aici nu este loc de jumătăți de măsură. Să faci 1.200 de porții de mâncare nu este lucru ușor, avem deja parteneri care ne susțin enorm și încercăm să atragem mulți alții pentru orice pot ajuta: alimente, donații în bani, materiale logistică, materiale de protecție, voluntariat ”, a susținut chef Adi Hădean.

Urmăriți Impact.ro și pe