Medicamentul care poate vindeca Covid-ul se află la Timișoara. Ce au descoperit medicii este incredibil

Mirabela Vasile 09.10.2020, 18:09
Medicamentul care poate vindeca Covid-ul se află la Timișoara. Ce au descoperit medicii este incredibil

Medicamentul care poate vindeca Covid-ul se află la Timișoara. Se pare că un medicament care era folosit până acum în tratarea inflamaţiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide, a fost inclus pe schema COVID. Astfel, bolnavii infectaț cu coronavirus de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara vor primi medicamentul în tratament.

Care e medicamentul care poate vindeca coronavirusul. Se află în spitalele din Timișoara

Voichiţa Lăzureanu, doctor coordonaor la ATI Timișoara a declarat, vineri, că este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. De altfel, studiile realizate până acum demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

De altfel, anticorpii monoclonali îi imită pe cei generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor. Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului. În urma administrării tratamentului. Astfel, s-a ajuns la concluzia că în cazul pacienţilor cu forme moderate şi severe de boală a existat o îmbunătăţire a stării de sănătate.

„Avantajul este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului şi atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensivă de aceste cazuri”, a explicat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu.

Medicamentul a fost adaugat pe schema tratamentului COVID
Medicamentul a fost adaugat pe schema tratamentului COVID

Când trebuie administrat tratamentul ca să fie eficient

„Cu cât tratamentul a fost administrat mai repede în evoluţia bolii, cu atât eficienţa a fost mai mare. La pacienţii critici, în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze”, a precizat Lăzureanu.

Până acum, aproape o sută de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în Spitalul „Victor Babeş” Timişoara au beneficiat de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

Se pare că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.186 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dar și 52 de noi decese.

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de  pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI