EXCLUSIV

Medic cardiolog, despre infarctul lui Nosfe: „Poate să apară pe nepusă masă, nu te simţi rău din start. Cred că a fost vorba despre un cumul de factori aici” EXCLUSIV

Gabriela del Pupo 17.10.2022, 18:51
Medic cardiolog, despre infarctul lui Nosfe: „Poate să apară pe nepusă masă, nu te simţi rău din start. Cred că a fost vorba despre un cumul de factori aici” EXCLUSIV

Decesul neanticipat al raperului Nosfe, la doar 37 de ani, survernit în urma unui infarct miocardic, pune multe semne de întrebare asupra stilului de viață al fiecăruia dintre noi. Ce anume a dus la finalitatea tragică a existenței artistului? Impact.ro a stat de vorbă cu medicul cardiolog Mihai Melnic iar acesta consideră că nu suntem feriți de astfel de pericole la nici o vârstă, și din păcate infarctul nu prezintă semne de boală înainte de a se produce. Obiceiurile nesănătoase de care suntem invadați în societatea actuală pot fi un apanaj al rezolvării problemelor până se dovedesc letale.

„Eu cred că acolo a fost vorba despre abuz, asta este părerea mea personală”

Din păcate în fața infarctului miocardic vârsta nu reprezintă un avantaj. Un stil de viață nesănătos nu poate avea alt rezultat decât deteriorarea arterelor și într-un final decesul în mod subit. Ceea ce s-a întâmplat și cu raperul care nu a prevăzut momentul în care inima îi va ceda. De altfel o astfel de afecțiune nu poate fi preîntâmpinată, spune medicul consultat de Impact.ro. Chiar și fumatul poate să ducă la un infarct miocardic, dar acesta bănuiește că gama abuzurilor ar fi fost mult mai largă.

„Faptul că suntem mai tineri nu ne ferește de 100%, neavând acest criteriu ca bază, putem să ne gandim, sau să catalogăm acest lucru ca fiind un avantaj. Eu cred că acolo a fost vorba despre abuz, asta este părerea mea personală. Din păcate persoanele care lucrează într-un domeniu de genul acesta nu sunt feriți de astfel de abuzuri. Eu înțeleg că mass media încearcă să protejeze oamenii care nu mai sunt, dar adevărul este undeva la mijloc.

La vârsta respectivă să faci un atac de cord, un infarct miocardic acut, genetic vorbind e mai puțin probabil, cred că a fost un cumul de factori aici.

Infarctul miocardic nu este o boală care se transmite ereditar, dispoziția către o patologie cardiovasculară există, tulburări ale metabolismului, în familii cu diabet zaharat la vârste tinere, oberzitatea, dar iar nu este o transmitere genetică, depinde ce mâncăm noi.” spune dr. Mihai Melnic.

Medicul a mai precizat că dacă în cazul bolilor venoase putem vorbi de ereditate, în cazul unui infarct, cedează arterele ceea ce este o cauză venită din exterior.

„Lucrând în domeniu și văzând care este cea mai frecventă cauză a infarctului miocardic acut, la persoanele tinere, un procent extrem de mic, și în special femeile, am putea să spunem că este vorba despre o cauză legată de o componență genetică. La bărbați abuzul, factorii de risc care există la ora actuală, cred că au fost mai mult lucruri ilicite.

În primul rând alcoolul nu duce la infarct, începem de la asta, dar țigara da, ar putea fi un factor declanșator. Infarctul poate să apară pe nepusă masă, nu te simți rău din start, sunt mai multe tipuri.”, spune medicul.

Noi detalii in cazul mortii lui Nosfe. Cum a fost gasit artistul in casa lui din Balotesti

Ce arată primele date din investigație?

Nosfe ar fi făcut infarct în somn, în seara de 15 spre 16 octombrie. Aceasta ar fi cauza care i-a provocat decesul „unchiului” de la Șatra Benz., care avusese concert cu puţin timp înainte, anunță b1tv.ro. Apelul a fost făcut chiar de soția sa dar din păcate artistul era deja decedat la sosirea echipajelor de ambulanță.

„La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 3:26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, soțul acesteia a căzut în imobilul de domiciliu, din Balotești, și nu mai reacționează.

Imediat, polițiștii orașului Otopeni s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea activităților din competență, unde au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului respectiv. S-a relaționat cu medicul legist, care s-a deplasat la fața locului, iar după examinarea medico legală externă, trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea necropsiei. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cauză fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, anunță surse judiciare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...