Măsurile anunțate de Prefectura Bucureștiului. Ce se întâmplă începând chiar de miercuri seara

Stan Filon, Cristi Ionică 20.10.2021, 20:46
Măsurile anunțate de Prefectura Bucureștiului. Ce se întâmplă începând chiar de miercuri seara

Din această seară, controalele în Capitală se vor intensifica! De asemenea, numărul forțelor de ordine care se vor afla în stradă va crește semnificativ, la ordinul Prefecturii Capitalei. Autoritățile se vor asigura că populația respectă restricțiile adoptate, mai ales după ora 20:00.

Măsurile anunțate de Prefectura Bucureștiului în lupta împotriva coronavirusului

”Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dispus astăzi (miercuri-n.r.) , în cadrul şedinţei cu reprezentanţii Poliţiei Capitalei, ai Poliţiei Locale Bucureşti şi Jandarmeriei, intensificarea controalelor în Bucureşti, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă. Astfel, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dat dispoziţii clare în legătură cu suplimentarea numărului de persoane din cadrul Poliţiei Capitalei, Poliţiei Locale Bucureşti şi Jandarmeriei. În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activităţile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului Bucureşti, pentru cel puţin o lună, începând din această seară (20.10.2021)”, anunţă Prefectura Capitalei.

Prefectul municipiului Bucureşti este și preşedintele Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă și s-a pronunțat recent legat de felul în care vor acționa autoritățile din București pentru stoparea răspândirii noului virus. Prefectul Alexandra Georgiana Vacaru a aprobat introducerea în spaţiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliţia Capitalei, Poliţia Locală Bucureşti şi Jandarmerie). Aceste echipe au rolul de a se asigura că populația respectă restricțiile adoptate de municipalitate.

Masurile anuntate de Prefectura Bucurestiului in lupta impotriva coronavirusului
Masurile anuntate de Prefectura Bucurestiului in lupta impotriva coronavirusului

Echipe mixte scoase în stradă

”Controalele vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineaţa). De asemenea, începând de astăzi, verificarea pe teren a respectării normelor de către cetăţeni şi operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoţite şi de prefectul Capitalei şi subprefecţi”, arată comunicatul Prefecturii.

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns miercuri la 16,51 la mia de locuitori, după ce marţi aceasta a fost 16,44, iar luni 16,42 la mia de locuitori, conform datelor transmise de către autorităţi. Guvernul a stabilit o serie de restricţii pentru persoanele nevaccinate. Conform noilor măsuri, circulaţia persoanelor nevaccinate între orele 20.00 şi 05.00 este permisă doar cu declaraţie pe propria răspundere.

În plus, președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara că urmează să fie adoptate noi restricții, mai ales pentru persoanele nevaccinate. Acestea vor fi anunțate vineri și vor intra în vigoare de luni. Șeful statului a anunțat că elevii vor intra de luni în vacanță pentru două săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...