Prefectul Bucureștiului: “Capitala nu va intra în carantină”. Unde se vor înăspri controalele

Ana Anitoiu 19.03.2021, 23:28
Prefectul Bucureștiului: “Capitala nu va intra în carantină”. Unde se vor înăspri controalele

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat, vineri, că nu va fi impusă carantina în Capitală, în conformitate cu propunerea pe care a primit-o de la Direcția de Sănătate Publică (DSP). Însă, el a precizat că se vor face mai multe controale în weekend în piețe și mall-uri.

Prefectul Bucureștiului: “Capitala nu va intra în carantină”

Alin Stoica a dat asigurări că Bucureștiul nu va intra în carantină, în contextul în care Capitala are o incidenţă de 4,6 la mia de locuitori şi 1.031 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore. Prefectul a precizat că duminică va avea loc un comitet pentru situaţii de urgenţă în vederea prelungirii măsurilor de siguranță.

”Deocamdată, măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine. Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului”, a spus Alin Stoica la Aleph News.

Prefectul Bucurestiului: “Capitala nu va intra in carantina”. Unde se vor inaspri controalele
Un cadru medical prezentand un test COVID-19

Prefectul Capitalei, despre situația locuitorilor din jurul Bucureștiului

De asemenea, prefectul Capitalei a spus ce îi așteaptă pe cei care locuiesc în jurul Bucureştiului şi fac naveta în fiecare zi, fie către locul de muncă fie către școală. Alin Stoica a declarat că momentan măsura aflată în vigoare este aplicarea unor filtre în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

”Avem deja o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru filtre. Deocamdată aceasta este măsura. Ştim că există trafic intens între Bucureşti şi Ilfov. Încercăm prin aceste filtre să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate. Şi colegii din Ilfov sunt în legătură cu prefectura. Dumnealor au luat măsuri pentru că circulaţia persoanelor să fie limitată”, a spus prefectul.

Numărul cazurilor de COVID-19 din România continuă să crească

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost depistate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus pe teritoriul țării. Până în prezent, de la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate 886.752 de cazuri de COVID-19.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că alte 143 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore. De la începutul epidemiei în România, bilanțul negru a ajuns la 22.020 de decese. În secțiile ATI din țară sunt internați 1.313 de pacienți infectați cu acest virus. Impact.ro actualizează în fiecare zi datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Europa, record sumbru după un an de pandemie

Europa a înregistrat un record sumbru la puțin peste un an de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Numărul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 pe continentul european a depășit un milion, în contextul în care în prezent se desfășoară campanii de vaccinare a populației, iar specialiștii încearcă să facă față noilor mutații ale virusului.

Conform unui bilanț prezentat de Reuters, de la începutul pandemiei, în Europa au fost raportate cel puțin 37.221.978 de cazuri de îmbolnăvire și 1.000.062 decese. Regiunea, ce include 51 de țări, printre care și Rusia și Regatul Unit, are aproximativ 35,5% din totalul deceselor provocate de COVID-19 și 30,5% din toate cazurile din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...