Măsuri speciale de la Digi în plină pandemie! Mesajul oficial care trebuie să ajungă la toți românii

Andrei Cezar 26.04.2020, 15:16
Măsuri speciale de la Digi în plină pandemie! Mesajul oficial care trebuie să ajungă la toți românii

Digi RCS-RDS anunță că a pus la dispoziție, împreună cu Organizația Salvați Copiii, un număr de telefon gratuit pentru părinții ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în perioada de izolare socială.

Măsuri speciale de la Digi în plină pandemie

Perioada de izolare este una grea atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii. Cei mici pot întâmpina mai frecvent dificultăți în adaptare la noul stil de viață decât adulții și le este mult mai dificil să gestioneze, din punct de vedere emoțional, această situație. Din acest motiv, Digi RCS-RDS anunță că împreună cu organizația ”Salvați Copiii” pune la dispoziția părinților o linie telefonică gratuită destinată familiilor ai căror copii au probleme în acest sens.

”În această perioadă, oricât am dori să ne protejăm de evenimentele care zdruncină ritmul obișnuit al vieții, este imposibil. Pe măsură ce răspândirea Covid–19 produce din ce în ce mai multă îngrijorare în rândul nostru, al adulților, este firesc să ne gândim și la felul în care această pandemie poate afecta echilibrul emoțional al copiilor. Pentru aceștia, pe lângă măsurile imediate de intervenție și sprijin material, Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel, o linie telefonică gratuită, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați să gestioneze cât mai bine starea emoțională a copiilor.” transmite Digi.

Cine oferă suport psihologic părinților

Potrivit companiei de telecomunicații, o echipă de 16 psihologi aparținând Organizației Salvați Copiii, din orașe precum: Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București va oferi consiliere psihologică părinților la numărul de telefon gratuit, afișat mai sus, între orele 11.00 – 19.00

”În această perioadă este posibil să trăim mai frecvent aceste emoții negative, percepute neplăcut și stresant. Sunt, de fapt, răspunsuri emoționale pe care oamenii le trăiesc în asemenea situații. Este absolut necesar să normalizăm emoțiile trăite, fără a încerca să minimizăm situația, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care țin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăși criza și a-și menține echilibrul emoțional”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

În acest context, Organizația Salvați Copii pune la dispoziție și o serie de materiale utile pe site-ul lor prin care părinții să-și poată ajuta copiii să treacă mai ușor peste această perioadă dificlă.

Măsuri speciale de la Digi în plină pandemie! Anunțul oficial pe care trebuie să-l știe toți românii
Măsuri speciale de la Digi în plină pandemie! Anunțul oficial pe care trebuie să-l știe toți românii
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI