Măsuri extreme după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric și nu se lasă înduplecat

Ioana Bucur 15.01.2021, 20:40
Măsuri extreme după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric și nu se lasă înduplecat

Reîntoarcerea elevilor în sălile de clasă este o promisiune, nu o garanție a autorităților. Chiar și așa, se pregătesc măsuri extreme după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric în această privință și nu se va lăsa înduplecat. Cum va arăta școala, după data de 8 februarie 2021.

Măsuri extreme după redeschiderea școlilor. „Promisiunea” făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Klaus Iohannis a anunțat joi, 14 ianuarie, că, în urma discuțiilor cu miniștrii Sănătății și Educației, precum și cu șeful DSU, s-a hotărât ca majoritatea școlilor din România să se redeschidă, începând din data de 8 februarie. Președintele a precizat că o decizie finală va fi luată și anunțată pe 2 februarie. O zi mai târziu, vineri, ministrul Sănătății a anunțat măsuri extreme după redeschiderea școlilor.

Vlad Voiculescu a subliniat că redeschiderea școlilor nu este o garanție, ci o promisiune a autorităților, ce va fi îndeplinită doar cu o serie de măsuri de protecție fără precedent. Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat, vineri, la finalul ședinței de Guvern, că, așa cum a anunțat și președintele Klaus Iohannis, elevii se vor întoarce în sălile de clasă în semestrul al doilea, doar dacă evoluția pandemiei o va permite.

„Preşedintele a anunţat că de pe 8 februarie vor fi deschise şcolile, în anumite condiţii de siguranţă şi epidemiologice. Mai precizez, dacă trendul rămâne acelaşi pe care îl vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătăţesc. Nu e o garanţie, dar este o promisiune, este o promisiune că dacă evoluţia lucrurilor ne permite lucrul acesta, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern să deschidă şcolile. Nu o vom face fără măsuri de precauţie”, a declarat Vlad Voiculescu.

Redeschiderea școlilor se va face cu măsuri de protecție stricte
Ministrul Sănătății a anunțat în ce condiții se vor redeschide școlile din țară. Inquam Photos / Octav Ganea

Măsuri de precauție fără precedent, după redeschiderea școlilor

Printre măsurile de protecție prezentate vineri, în cadrul conferinței de presă de la finalul ședinței de Guvern, ministrul Sănătății a anunțat:

„Colegii mei vor lucrează acum şi peste weekend la un ghid de bune practici pentru şcoli care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate acum pentru începerea şcolii pe 8 februarie. Toate măsurile luate până acum în şcoli vor fi şi mai strict supravegheate şi aplicate – vorbesc despre decalarea programului şcolar, purtarea corectă a măştii, igienizarea mâinilor”, a declarat Vlad Voiculescu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.

Vlad Voiculescu a mai declarat că „testarea va fi una rapidă, cu teste antigen”. Ministrul Sănătății a precizat că dacă va fi nevoie de schimbarea definiției de caz pentru a se putea efectua testarea, atunci acest lucru se va face.

Personalul din învățământ a fost inclus în a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare

Ministrul Sănătății a mai precizat că tot personalul din învățământ este inclus în etapa  doua a campaniei naționale de vaccinare, ce a început vineri, 15 ianuarie. După prima etapă de consultare, în jur de 168 de mii de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat dorința de a fi vaccinați. Până în acest moment, 45,06% dintre angajații din învățământul preuniversitar și-au anunțat dorința de a se vaccina. În cazul angajaților din învățământul universitar, procentul este de 59,64.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...