Scandal la o școală din Dâmbovița. Părinții acuză o profesoară că le jignește copiii în timpul orelor

Daniela Alexandru 15.12.2020, 13:49
Scandal la o școală din Dâmbovița. Părinții acuză o profesoară că le jignește copiii în timpul orelor

Scandal la o școală din Dâmbovița. Școala Gimnazială Şerban Cioculescu din Găeşti se află în centrul unui scandal din cauza faptului că profesora de informatică este acuzată de părinții celor mici că îi jignește pe elevi și, în plus, le dă și note mici pe nedrept. Întreaga poveste a ajuns atât la urechile conducerii unității de învățământ, cât și la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița (ISJ).

Scandal la o școală din Dâmbovița

Mama unei fete bune la învățătură este cea care a atras atenția asupra comportamentului neadecvat al cadrului didactic. Alături de acest părinte au stat, însă, și alții, astfel că faptele profesorei de informatică au ajuns la urechile celor din conducerea școlii.

„De când a început anul şcolar până la notarea în catalog a copilului meu cu nota 4 (în ziua de 19 octombrie), acest profesor nu a predat nici o lecţie de clasa a 8-a (mai mult de atât, un sfert din copiii din clasa au şi două note de 3, dar ei nu au fost ascultaţi). Copilul a fost ascultat din materia de clasa a 5 a şi, neştiind, a fost notată în catalog. Copilul a ripostat, spunând că nu i se pare corect să fie ascultată din materia de clasa a 5-a (ţin să specific că ea a devenit profesoară fetei din clasa a 7-a) fără să anunţe în prealabil o recapitulare. Replica profesoarei a fost ameninţarea fetei cu scăderea notei la purtare şi a făcut-o impertinentă”, spune Corina Cristea, mama unei eleve, citate de adevarul.ro

Deși mama fetiței a încercat să discute cu profesoara nu s-a ajuns la niciun consens. „Toate orele dânsei, fizic şi online, s-au desfăşurat în condiţii improprii şi anume: jigneşte copiii, se poartă foarte urât, nu răspunde niciodată la întrebările adresate, într-o oră a venit înainte să se sune de intrare, iar când s-a sunat şi copiii au vrut să între în clasa, aceasta nu i-a mai primit la ora, ba chiar pe parcursul orei a mai dat copii afară (22 de copii din 30 stăteau pe hol în timpul orei). Pe data de 20 noiembrie fetei i s-a pus absenţa la ora online, dar avem dovadă că era prezentă”, mai spune femeia.

Conducerea unităţii şcolare a demarat o anchetă

Superiorii cadrului didactic au deschis o anchetă pentru a vedea dacă faptele de care este acuzată profesoara se confirmă sau nu. „Doamna profesoară va fi cercetată disciplinar într-o comisie. Este o anchetă internă în desfăşurare şi mai multe nu pot să vă spun. Este prima dată când este anchetată de comisia de disciplină”, a declarat Carmen Vişoiu, dirctoarea şcolii.

 IȘJ spune că femeia a primit mai multe sancțiuni în ultimii ani

Ancheta este în curs de soluţionare. Aş începe cu un istoric al doamnei în cauză. A avut, de-a lungul tipului, mai multe probleme, atât în comunicarea cu părinţii, cu conducerile unităţilor de învăţământ pe unde a predat, precum şi cu Inspectoratul Şcolar. În 2016 a fost sancţionată disciplinar cu reducerea salariului de 15% pentru refuzul de a primi la oră inspectorul de specialitate. În 2017 a fost sancţionată disciplinar cu avertisment pentru nerespectarea regimului actelor de studiu şi pentru documentele şcolare incorect completate. În 2018, a primit tot diminuarea salariului cu 15% pentru şase luni, pentru nerespectarea obligaţiilor de serviciu”, a precizat Cătălina Homeghiu, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa, pentru adevarul.ro

Inspectorul general a mai precizat că sancţiunile pentru faptele precizate de părinţi pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe