Maşinile preferate de români în 2021. Ce loc ocupă Dacia în topul autoturismelor noi

Nicu Stan 11.11.2021, 14:56
Maşinile preferate de români în 2021. Ce loc ocupă Dacia în topul autoturismelor noi

S-a aflat care sunt maşinile preferate de români în 2021. În primele zece luni ale acestui an s-au vândut în România aproape 100.000 de mașini noi, iar în top 5, pe lângă modelele de la Dacia, se regăsește și modelul Ford Puma, produs la Craiova.

Acestea sunt autoturismele preferate de români în 2021. Cum stă Dacia în topul vânzărilor de mașini noi

În luna octombrie au intrat în țară și aproape 350 de mașini electrice Dacia Spring, ceea ce plasează marca pe locul doi când vine vorba de mașini electrice, informează APIA.

De asemenea, mașinile electrice au atins un nou record în topul vânzărilor auto, în timp ce dieselul a scăzut în ultima lună la sub 15% din piață.

Logan, cel mai vandut model de la Dacia
Logan, cel mai vandut model de la Dacia

Cel mai vândut model de la Dacia

Cel mai vândut model de la Dacia a fost Logan, cu peste 10.000 de unități vândute, urmat de Duster și Sandero, ambele cu peste 6.500 de unități fiecare. Pe locul se regăsește Ford Puma cu 2.800 unități vândute, iar pe cinci, Skoda Octavia, cu aproape 2.500 de unități comercializate.

Locurile 6-10 au fost ocupate de modelele Hyundai Tucson, Renault Clio, Toyota Corolla, Suzuki Vitara și Toyota C-HR.

Creșteri spectaculoase la vânzările de mașini electrice

La mașini full-electrice totalul de unități comercializate a fost de 2.634 la 10 luni, în creștere cu 48% față de perioada similară a anului trecut, iar cel mai bine stau mărcile Volkswagen, Dacia, Hyundai și Renault.

Tesla se situează pe locul nouă în vânzări, cu 87 de unități comercializate. Când vine vorba despre mașinile electrice, luna octombrie a fost cea mai bună lună, timp în care s-au comercializat 1.054 unități, în timp ce în aprilie sosiseră în țară doar 189 de mașini EV.

Vânzările de mașini cu motorizări diesel, în scădere

De asemenea, ponderea dieselului a scăzut în mod accelerat în piață. Astfel,  în primele cinci luni ale acestui an a trecut de 25%, însă în luna septembrie și octombrie a ajuns la doar 15%, respectiv 14%.

Nu în ultimul rând, la vânzările de vehicule comerciale mici cele mai vândute modele noi au fost Dacia Dokker, Iveco Daily, Ford Transit, Mercedes Benz Sprinter și Renault Master.

Românii s-au îndrăgostit de mașinile electrice

După cum se vede și în vânzări, apetitul românilor pentru mașinile electrice și hibride a crescut masiv. Astfel, în primele șapte luni din 2021 s-au vândut de două ori mai multe automobile prietenoase cu mediul, comparat cu aceeași perioadă a anului 2019.

Aveți mai jos evoluția înmatriculărilor de mașini electrice și full hibrid în România, potrivit datelor centralizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA):

Numărul de mașini electrice vândute s-a dublat

-ianuarie-iulie 2021: 7.024 de unități
-ianuarie-iulie 2020: 3.772 de unități
-ianuarie-iulie 2019: 3.541 de unități
-ianuarie-iulie 2018: 2.212 de unități

Urmăriți Impact.ro și pe