Mașina fabricată în România care a depășit deja Dacia Sandero și Duster. Cum a fost posibil

Stan Filon 16.02.2021, 08:30
Mașina fabricată în România care a depășit deja Dacia Sandero și Duster. Cum a fost posibil

Dacia Duster și Sandero au fost depășite pentru prima dată de o altă marcă care se fabrică tot în România! Ford Puma a reușit să se situeze în fața celor două modele de la Dacia, în clasamentul vânzărilor pe luna ianuarie 2021!

Dacia Sandero și Duster, depășite de concurentul lor direct din România

Schimbarea din luna ianuarie a casamentului a avut loc pentru prima dată de când Ford și-a început activitatea în România, în anul 2009! Cel care a făcut diferența a fost SUV-ul de clasă B construit de Ford la Craiova, Puma. Acesta a depășit, pentru prima dată de la lansarea sa, două dintre modelele cu care concurează pe piața internă, respectiv Sandero și Duster, de la Dacia.

Astfel, în luna ianuarie, Ford Puma a reușit să înmatriculeze 237 de unități pe piața românească, clasându-se astfel pe poziția a doua în clasamentul vânzărilor (înmatriculări), după Dacia Logan, care conduce topul de ceva timp. Pe locul 3 s-a situat un alt model de la Ford, Focus.

Dacia Sandero si Duster, depasite de concurentul lor direct din Romania
Dacia Sandero si Duster, depasite de concurentul lor direct din Romania

Ford Puma, unul dintre cele mai vândute SUV-uri de clasă B din Europa

Dacia Sandero, obișnuită cu locul 2, s-a situat abia pe locul 5, cu numai 189 de unități înmatriculate (-80%), modelul produs în Maroc și la Mioveni (Stepway) fiind afectat de schimbarea de generații, inclusiv în stocurile dealerilor.

Dacia Duster, care și-a disputat cu Sandero, de-a lungul timpului, locurile 2 și 3, s-a situat doar pe locul 9, cu numai 153 de unități (cu 83% mai puține decât anul trecut). Marca Dacia, liderul pieței auto din România, a înregistrat un volum total de autoturisme înmatriculate de 914 unități, în ianuarie, cu o scădere de 74,4% față de anul trecut, în timp ce Ford a avut o creștere de 31,3%, situându-se pe locul al doilea în prima lună a anului.

Pe locul al treilea, Toyota a avut o creștere de 8 procente. Cele mai multe mărci au încheiat prima lună în scădere, unele mărci, cum este cazul Renault (-80%) sau VW (-65%) înregistrând un declin la fel de mare ca al Dacia.

Ford Puma este al doilea SUV intrat în producție la Craiova, alături de EcoSport, și deja și-a făcut un renume în toată lumea, dar mai ales în Europa, unde a ajuns să fie printre cele mai bine vândute SUV-uri de clasă B.

Urmăriți Impact.ro și pe