Maşina de la Dacia rar văzută pe străzile din România, din nou disponibilă la noi în ţară

Stan Filon 21.05.2021, 16:48
Maşina de la Dacia rar văzută pe străzile din România, din nou disponibilă la noi în ţară

Aceasta este maşina de la Dacia rar văzută pe străzile din România! Chiar dacă este produs de Dacia de ceva timp, acest model fabricat la Uzinele Mioveni pare că nu prea este pe gustul românilor, deoarece nu este văzut aproape niciodată în trafic.

Maşina de la Dacia rar văzută pe străzile din România

Cu toții ne-am obișnuit să vedem foarte multe Dacia Logan în trafic, dăm la tot pasul de Dacia Duster, Sandero, chiar și Lodgy și nici van-ul Dokker, însă niciodată nu vedem nicio Dacia Duster Pick-up, deși a fost pusă în vânzare din octombre 2020. Acesta pare să fie modelul cel mai subapreciat din gama Dacia.

Modelul Dacia Duster Pick-up are la bază SUV-ul cu același nume și este dezvoltat în colaborare cu Romturingia, o companie din Câmpulung Muscel, județul Argeș. Cabina scurtă a pick-up-ului Duster are două portiere și două locuri. Această configurație îl face din start foarte diferit de SUV, dar și de pick-up Renault Oroch, care se vinde pe piețele din America de Sud încă din 2015. Oroch are o cabină lungă cu patru portiere și cinci locuri.

Masina de la Dacia rar vazuta pe strazile din Romania
Masina de la Dacia rar vazuta pe strazile din Romania

Dacia Duster Pick-up costă peste 22 de mii de euro

Autoutilitara Dacia poate transporta în benă până la 500 de kilograme sau 1000 de litri și are motor 1.5 Blue dCi care dezvoltă 115 cai putere și 260 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu cinci trepte și la un sistem de tracțiune integrală 4WD. Este singura motorizare disponibilă pentru modelul pe care nu prea îl vedem pe șoselele din România.

Duster Pick-up măsoară 4.341 milimetri în lungime, 1.822 de milimetri în lățime și 1.678 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.673 de milimetri. Toate aceste cifre sunt identice cu cele trecute în contul SUV-ului Duster. Diferită este însă, garda la sol. Este vorba despre 22,4 centimetri pentru pick-up și de 21 de centimetri pentru SUV.

Cei care vor un pick-up cu Dacia Duster Pick-up cu echipare Comfort trebuie să plătească 22.846 euro, TVA inclus. SUV-ul cu aceeași motorizare și aceeași echipare pornește de la 18.650 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe